Sıfır Atık Projesi Anamur'da okullarda anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır Atık Projesi Anamur'da okullarda anlatıldı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur'da Sıfır Atık Projesi tüm okullarada seminerlerle öğrencilere anlatılıyor.

Özcan GÜNGER/ Anamur Manşet ; Sıfır Atık Projesi Anamur'da okullarda anlatıldı.

Anamur Belediyesi Temizlik İşerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Türkan Kasapoğlu ,Temizlik İşleri Müdürü Alper Erdem ve Çevre Mühendisi Okan Duman tarafanında Anamur genelindeki ilkokul ve liselerde seminerler verilerek ''Sıfır Atık Projesi'' öğrencilere anlatıldı.

Çevre Mühendisi Okan Duman ise konuyla ile ilğili şöyle dedi;

''Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç Beyin Talimatı ile ilçemizdeki okullarda ,her gün en az iki okul olmak üzere Sıfır Atık Eğitim Seminerleri verilecektir.
Eğitim Seminerlerinde öğrencilerin sıfır atık ve geri dönüşüm kültürünü arttırılması, iklim krizinin önüne geçilmek amacıyla çevre bilinci aşılanmaktadır. Öncelikli hedefin atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşümünün sağlanması olduğu belirtildi. Her atığın çöp olmadığı belirtilen seminerde geri dönüşüm atıklarının ekonomik değerinin yanında doğal kaynakların daha az kullanılmasıyla iklim krizinin önüne de geçileceği anlatıldı. 
Anamur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen Sıfır Atık Projesinde Ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler, tekstil atıkları, atık ilaçlar, elektronik atıklar vb. gibi atıklarla alakalı Anamur Belediyesinin yaptığı çalışmalara da yer verilen seminerde minikler ilgiyle takip ettiler.''

Konu ile ilğili sosyal medyada bir açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç şöyle dedi;

''Sıfır Atık Projesi kapsamında Temizlik İşleri Müdürümüz Alper Erdem ve Çevre Mühendisimiz Okan Duman, ilçemizde bulunan ilkokul ve liselerde belediyemiz adına verilen seminerler ile daha duyarlı gençler ve daha temiz bir Anamur için geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bilgi verdiler.''

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Birincisi Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Öğrencileri Kaymakam Bozdemir’i Ziyaret EttiÖnceki Haber

Türkiye Birincisi Şehit Şükrü Ünlü Ortao...

Büyükşehir'in İftar Yemeği Dağıtımları 200 bin pakete ulaşıldı, dağıtımlar sürüyorSonraki Haber

Büyükşehir'in İftar Yemeği Dağıtımları 2...

Yorum Yazın