Mersin Büyükşehir'in İyilik Melekleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir'in İyilik Melekleri
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Mersin B. Şehir Belediyesi Sağlık Dairesi tarafından bakım yardımına uygun görülen, Anamur’un ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarına hizmet eden personeli, yakından gözlemleme fırsatım oldu.

Mesut Güven / Anamur Manşet Ķöşe Yazarı ; Mersin  Büyükşehir'in  iyilik melekleri…

Mersin B. Şehir Belediyesi Sağlık Dairesi tarafından bakım yardımına uygun görülen, Anamur’un ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarına hizmet eden personeli, yakından gözlemleme fırsatım oldu.

Personelle ilgili görüşlerimi belirtmeden evvel, Mersin B. Şehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığının bu konudaki hizmetinden söz edip, ihtiyaçlı vatandaşlarımız nasıl belirleniyor, nasıl müracaat ediliyor, onu açıklayalım ki, diğer müracaat edeceklere yol göstermiş olalım. 

Mersin B. Şehir Belediyesince; Belediye sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü yaşlılar, engelliler, kronik rahatsızlığı olanlar veya evde bakıma muhtaç kişiler yardım almak için müracaat ettiklerinde idarece konusunda uzman kişilerin ev ziyareti ve kontrolü sonrasında uygun görülen kişilere evde sağlık, bakım, temizlik, eğitim, yönlendirme ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir.

Belediyenin sosyal belediyecilik alanındaki bu projesi çok tuttu. İleri yaşları nedeniyle evine bağlı yaşlı, engelli ve muhtaç vatandaşlar evlerine kadar gelen bu hizmetten çok memnunlar.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0324 223 42 42 numaralı iletişim numarasından ya da 185 numaralı çağrı merkezinden mesai saatleri içinde iletişim kurabilmekteler.

Belediyenin hem kişisel bakım hizmeti veren hem de evin temizlini yapan personellerinin hepsi de liyakatli, sevgi yüklü, merhametli, çok çalışkan insanlar. O işe uygun görenleri kutluyorum.

Bu personel elbette maaşla çalışan profesyonel insanlar. Ancak yaşlı ile iletişim, özellikle de sağlığını kaybetmiş ileri yaşta insanla iletişimin nasıl kurulacağını, onların gönüllerinin nasıl alınacağını, nasıl mutlu edileceğini çok iyi öğrenmişler. Kendi aralarındaki uyumları, Çalıştıkları kurumu yücelten söylemleri iyi eğitim aldıklarını ortaya koyuyor. Davranışları hem profesyonelce hem de sevgi ve merhamet yüklü. 

Hem yaşlının kişisel bakımını, banyosunu, tıraşını yaptıran grup, hem de ev temizliğini yapan grup üyeleri, görevleri sırasında giydikleri kıyafetleri, galoşları, eldivenleri, maskeleri ile hijyene verdikleri önem olağanüstü. Halk tabiri ile söylersek; Yüzlerini ekşitmeden, burunlarını kıvırmadan yaşlılarımızın kişisel bakımlarını yapan, evlerini, tuvalet, banyolarını temizleyen bu güler yüzlü güzel kardeşlerimi sizlerin de yakından tanımanız, varsa sizin de ihtiyacınız müracaat etmeniz için yazdım.

Büyük Şehir Belediyemize bu güzel hizmetlerinden dolayı, böyle güzel insanları istihdam etmelerinden dolayı kutluyor, teşekkür ediyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kılınç; 135 dönüm Mesire ve Piknik Alanının Yapımına BaşladıkÖnceki Haber

Başkan Kılınç; 135 dönüm Mesire ve Pikni...

Anamur Kaymakamlığı, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği VerdiSonraki Haber

Anamur Kaymakamlığı, Şehit Yakınları, Ga...

Yorum Yazın