Eris varyantı Türkiye'de ! MEB 4 gün okul 3 gün tatil ve uzaktan eğitim kulisleri hareketlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eris varyantı Türkiye'de ! MEB 4 gün okul 3 gün tatil ve uzaktan eğitim kulisleri hareketlendi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Bakan Koca resmi açıklama ile Eris Varyantı Türkiye'de duyurusu yaptı okullarda alarm durumuna geçildi. 4 gün okul 3 gün tatil mi uzaktan eğitim mi olacak?

Eris varyantı Türkiye'de! SON DAKİKA MEB 4 gün okul 3 gün tatil ve uzaktan eğitim kulisleri hareketlendi - Pazartesi günü okullarda çalan ilk ders zili ile milyonlarca öğrenci okullara dönüş yaparken 4 gün okul 3 gün tatil beklentisi gerçekleşmemişti.

Pandemi sonrası bazı Avrupa ülkelerinde uygulamaya alınan 4 gün okul 3 gün tatil sisteminin Türkiye'de de hayata geçirileceği yönünde haberler çıkmış, öğrenciler büyük beklenti içerisine girmişti. Özellikle de Cuma gününün resmi tatil olacağı söylentilerinin de aynı döneme denk gelmesi beklentileri arttırmıştı. Ancak MEB tarafından öğrencilerin beklediği müjdeli haber verilmemişti.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN SON DAKİKA KORANAVİRÜS AÇIKLAMASI! ERİS VARYANTI TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklamasında "ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız" diyerek Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü ilan etti.

ERİS OKULLARI NASIL ETKİLER, 4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL OLACAK MI, UZAKTAN EĞİTİM GELİR Mİ?

Yapılan açıklama akıllara koronavirüs döneminin ilk başında yapılan açıklamaları getirirken Ankara kulislerini de hareketlendirdi. MEB'e yakın isimlerin Ankara'dan aktarmış oldukları bilgiye göre Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı kurmaylarının yakın temasta oldukları, okullarda salgın riskine karşı senaryoların masaya yatırıldığı iddia edildi.

Salgının artması durumunda okullarda ilk planlamanın alt yapının hazır olması nedeniyle uzaktan eğitime geçiş olabileceği ifade edilirken buna ek olarak okula gitme sıklığının azaltılarak 4 gün okul 3 gün tatil kararının da verilebileceği belirtiliyor. Uzmanlar ise bunun için vaka sayıları kadar yoğun bakım doluluk oranı ve ölüm oranı kriterlerinin de önemli olduğunu, bu oranların düşük kalması durumunda bir yasak kararı çıkmayacağını ifade ediyorlar(usakgündem.com)

 


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahvecioğlu ;İşimin ve partimin başındayımÖnceki Haber

Kahvecioğlu ;İşimin ve partimin başınday...

Koronavirüs Biontech Sinovac Turkovac aşısı olanlar dikkat! Kötü haber geldi bunu yapmanız gerekiyorSonraki Haber

Koronavirüs Biontech Sinovac Turkovac aş...

Yorum Yazın