Erdal Karan: Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdal Karan: Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyoruz
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Erdal Karan: ''Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyoruz.Bu şekilde açıklamada bulunması, halkı galeyana getirmeye çalışması ve kavgacı yaklaşımı bizleri derinden üzmüştür.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenleyerek, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın dün akşam gerçekleştirdiği Sahil Parkı açılışında yaptığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin yol ve bazı hizmetleri yapmadığı ile ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesinin en çok sosyal belediyecilik çalışması yapan belediye olduğunu, insana en çok dokunan değer veren sosyal belediyecilik hizmeti veren bir belediye olduğunu belirterek, örneklendirecek olursak, küçükbaş hayvan dağıtımı, meyve fidanı dağıtımı, evde bakım hizmetleri, mahalle mutfağı gibi hizmetleri sayabiliriz. Bu gibi sosyal belediyecilik hizmetleri halkımızın da beğenisini kazanıyor. Bu da seçimde önümüzü iyice açacak. Dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yolların zamanında yetiştirilmediği, bilerek geciktirildiği ve Başkan Seçer tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı yönündeki iddialara cevap veren Erdal Karan, 11 kilometrelik yol asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, an itibariyle yolların yüzde 75’inin yapıldığını, kalan kısmın ise 22 Haziran 2022 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi.

Karan, “Zaten daha öncede duyurduğumuz üzere iskele yolu Mareşal Feyzi Çakmak caddesinde devam eden yol asfalt çalışmasının bitme aşamasına geldiğini Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını, hemen akabinde ise 19 mayıs caddesi ve Hızır Reis caddelerinin tamamlanacağını belirterek, bu üç yolun toplamda 80 milyon lira maliyet ile tamamlandığını, Mersin Büyükşehir’in mecliste çoğunluğu bulunmadığından borçlanma yetkisi bile alamadığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu ekonomik zor şartlarda dahi Büyükşehir Anamur’da bu üç yola 80 milyon lira bir bütçe ayırarak tamamlamaya çalışırken Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın bu şekilde açıklamada bulunması, halkı galeyana getirmeye çalışması ve kavgacı yaklaşımı bizleri derinden üzmüştür.” Dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ile altyapı çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntılara rağmen Anamur’daki yol asfaltlama sürecinde sona gelindiğine vurgu yapan Karan, “Maalesef Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyorum. Başkanımız Vahap Seçer özellikle Anamur için seferber olmuş durumda ve bu konuda tüm imkanları sonuna kadar zorluyor. Öyle ki bizim sorumluluğumuzda olmamasına karşın şu anda iş makinalarımız Anamur’un 2000 rakımında Çamurlu ve Kaşpazarı  yaylalarının yollarını açıyor” diye konuştu.

Karan; Hizmetlerimiz Engelleniyor..!

Büyükşehir tarafından Projelen hizmetlerin siyasi kanallar tarafından engellendiğini belirten Karan, konuşmasına şöyle devam etti;

Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer göreve geldiği ilk anda Anamur’a sebze meyve hali yapılması için çalışmalar start verdi. O günün şartlarında 55 milyon lira bütçe aktardı. Kalınören mahallesinde Büyükşehir’e tahsis edilen yer için biz proje çizdirmek için kolları sıvadık ama bazı vatandaşların hazine arazisi için açtıkları davalar olduğu öne sürülerek bize izin verilmedi. Halbuki emsalleri var bize yapma yetkisi verilirdi ve davalar devam edebilirdi. Ama Çevre ve Şehircilik bakanlı tarafından izin verilmedi.

O gün 55 milyon liraya yapılabilecek olan Hal şu anda aynı proje ile 175 milyon liraya mal oluyor..! bu para halkın parası yazık değil mi.?

Anamur’un İçme Suyu  Sorunu..

Anamur Belediye Başkanı sayın Hidayet Kılınç’ın dün akşamki konuşmasında belirttiği ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı İller Bankasına giderek içme suyu işini takip etmediği iddiası da gerçeği yansıtmıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Syaın Vahap Seçer Anamur’a getirilmesi planlanan içme suyu projesi için bir defa gitmiştir ancak MESKİ Genel Müdürümüz iller Bankasına bu proje için 17 defa giderek görüşmelerde bulunmuştur.

Otogar olarak yapılan Bina değerlendiriliyor..

Önümüzdeki günlerde, önce Otogar olarak inşa edilen sonra değişiklik yapılan binaya Koordinasyon, daire başkanlığını, MESKİ şube müdürlüğünü taşıyarak aynı çatı altında toplayacağız. Yine o bina içerinde toplantı salonları oluşturuyoruz. O şekilde değerlendirerek hareket kazandıracağız.

Sinek ilaçlama Başlıyor..

Büyükşehir Belediyemiz tarafından oluşturulan sinek ilaçlama takvimi hafta başından itibaren faaliyete giriyor.

kaynak : anamurhaber.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamurlu Seda Nur Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Birlikte Şiir OkuduÖnceki Haber

Anamurlu Seda Nur Yaşar, Cumhurbaşkanı E...

MHP Anamur, Adım Adım 2023 -Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı GerçekleştirdiSonraki Haber

MHP Anamur, Adım Adım 2023 -Anlatma ve A...

Yorum Yazın