Başkan Deniz Yaylalarda Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Deniz Yaylalarda Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Yaylalarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Akpınar Yaylası'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal, Meclis Üyeleri Aziz Saydam, Mehmet Ali Genç ve Adil Aslan ile birlikte Akpınar Yaylası'nda yaşayan vatandaşları ziyaret eden Başkan Deniz, yayla kahvehanesinde vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
Anamur Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Deniz ilçeye bağlı yaylaların ilk kez bu kadar çok hizmet aldığının altını çizdi. Kendisinin de bir dönem yaylada arıcılıkla ilgilendiğini ve ilçeye bağlı tüm yaylaları bizzat gidip gördüğünü belirten Başkan Deniz; " İlçemize bağlı hem yerleşimi olan hemde özellikle çobanlarımızın hem de arıcılıkla ilgilenen vatandaşlarımızın ziyaret ettiği tüm yaylalarımızı bizzat ziyaret ettim. Özellikle göç mevsimi başladığında yörüklerimizin ve arıcılarımızın ne gibi sıkıntılar yaşadığını çok iyi biliyorum. Bu nedenle göreve gelir gelmez göç mevsimi başlamadan tüm yaylalarımıza hizmet seferberliği başlattık. Şu anda ilçemize bağlı yaylaların tamamına arazi aracına ihtiyaç duymadan binek araçlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Önümüzdeki dönemlerde buraların hem ulaşım açısından hemde konar göçer yörüklerimizin yaşamını sürdürebilmesi açısından önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Akpınar Yaylası'ndan sonra Beşoluk Gözlügöl, Çadırağaç, Kızılalan, Gaysan, Dayılı, Kesmece, Kaşmuğar, Koyuncualanı, Ufakmuğar ve Adamtaş yaylalarını ziyaret eden Başkan Deniz, burada yaşayan konar göçer yörüklerle bir araya geldi.

Çarıklar Mahalle Muhtarı Süleyman Akpınar ve Çaltıbükü Mahalle Muhtarı Nazım Saydam'ın da bulunduğu bir yörük evinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Deniz, Anamur Belediyesi tarafından yaylalarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çarıklar Mahalle Muhtarı Süleyman Akpınar, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in ziyaret ettiği yaylalara, yolların yapımı için 15-20 yıldır hiç bir kurumun uğramadığı ifade etti. Çalışmalardan dolayı teşekkür eden Mahalle Muhtarı Akpınar; "Belediye Başkanımız tarafından ziyaret edilen yaylalarda 15-20 yıldır herhangi bir çalışma yapılmadı. Sağolsun başkanımız göreve gelir gelmez özellikle yörüklerin yaşadığı bu yaylalara hizmet seferberliği başlattı. Çalışmalarından dolayı belediye Başkanımız Durmuş Deniz'e teşekküt ediyorum" dedi.
Anamur Belediyesine bu yolların yapımı için defalarca gittiğini ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Çaltıbükü Mahalle Muhtarı Nazım Saydam:" Bu yaylalarımızda yollarımızın yapımı için daha önce defalarca talepte bulunduk ancak herhangi bir hizmet alamadık. Özellikle burada yaşayan çobanlarımız adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Deniz Boğuntu Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Başkan Deniz Boğuntu Mahallesi'nde Vatan...

Mersin Havalimanı İlk Yolcularını AğırladıSonraki Haber

Mersin Havalimanı İlk Yolcularını Ağırla...

Haber Yorumları

  • Aziz Saydam06-08-2024 22:22

    Gerçekten yaylalarda hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi dinlemek çok güzeldi

Yorum Yazın