Anamur'da Ziraat Odası ve Muhtarlar'dan Tarıma Destek Turları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur'da Ziraat Odası ve Muhtarlar'dan Tarıma Destek Turları
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

Anamur - Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet. geçtiğimiz yıl Siyasi Partilerin Anamur lice başkanlıklarını ziyaret ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlatmiş olduğu: 1/5000 ölçekli Nazım imar planın'da: Tarim arazilerinin dikkate alınmadıği, bölge insanının, geçim kaynağının tarım olduğunu hatırlatarak bu konuda destek istedi.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş,yazılı başın açıklaması yaparak şöyle dedi.

BASIN AÇIKLAMASI

Anamur Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı;  Ahmet Şeref Gümüş, Yönetim Kurulu Üyemiz; Fahrettin Serbest, Yönetim Kurulu Üyemiz; Sezai Özen, Çeltikci Mahallesi Muhtarımız; Mustafa Aytugan, Bozdoğan Mahallesi Muhtarımız; Mevlüt Yılmaz, Kaşdişlen Mahallesi Muhtarımız; İbrahim Erdem, Köprübaşı Mahallesi Muhtarımız; Şahabettin Doğan'la birlikte Anamur Belediye Başkanımız; Hidayet Kılıç,  MHP İlçe Başkanımız; Adnan Gübbük, AK Parti İlçe Başkanımız; M.Feyzullah Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız;  Durmuş Deniz, İYİ Parti İlçe Başkanımız; Osman Kahvecioğlu'nu makamlarında ziyaret ederek. İmar planında yapmış oldukları desteklerden dolayı, Üretimi hayatının merkezine koymuş, bilek gücü ve yürek koyarak mücadele eden, Üreticilerimiz ve tüm mahallelerimiz adına     Konuyla ilgili son taleplerimizi de rapor halinde sunarak, Samimiyet merkezli yüksek ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettik.

Önümüzdeki günlerde, Tüm Siyasi Partilerimizin; İl Başkanlıklarını ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'i ziyaret ederek, Konuyla ilgili son taleplerimizi de, rapor halinde sunarak memnuniyetimizi bildireceğiz.

                                              

KONU:

Mersin ili Anamur İlçesi 1. Etap (Merkez, Ören, Bozdoğan, Kaşdişlen bölgeleri ) 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar 3194 sayılı imar kanunun 8. Maddesi (B) gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesinin: 10.01.2022 tarih ve 34 sayılı karına itiraz.

12.03.2021-12.04.2021 tarihleri arasında askıya çıkartılan 1/5000 ölçekli nazım imar planında, daha önce taleplerde bulunduğumuz ciddi değişikliklerin, komisyon üyelerince: Oy birliğiyle karar verilerek, vatandaşlarımızın menfaatine olumlu şekilde planlanması bizleri ve vatandaşlarımızı memnun etmiştir.

 

Ayrıca; Aşağıda belirttiğimiz taleplerimizin de, değerlendirilerek planlanmasını, vatandaşlarımız adına arzu ederiz.

1- Bölgenin: Bir bütün olarak ve tarımsal özellik taşımasını, göz önüne aldığımızda. Örtü altı seralarda, tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu görülmektedir. Tarım alanları içerisinden geçen trafik yolları 12 ve 15 metre olarak planlanmış olduğundan bu yolların 10 metre olarak planlanması ve yolların parsel sınırlarından eşit şekilde ve kadastro yol güzergâhları kullanılarak eşit şekilde planlanması hususunda;

2- Yoğunluk farkı gözetmeksizin konut,sanayi,yeşil alan,eğitim,sağlık,günü birlik, vb. alanlarda, bu bölge bir bütün olarak tarım ve kırsal özellik taşıdığından, yoğun bir örtü altı seracılık faaliyetinin yürütülmesinden dolayı, bölgenin tamamında, örtü altı seracılık faaliyetinin yapılabilmesinin sağlanması.

Ayrıca tüm bu alanlarda yine yoğunluk farkı gözetmeksizin imar kanunun; 18. Maddenin uygulanmasının yapılmayacağına dair karar alınarak plan notunun hükümlerine yazılması hususunda; (40k/ha,110k/ha,170k/ha)

3- Planlanmada: Eğitim, sağlık, yeşil alan, park vb. alanlar özel mülkiyet ve küçük parseller, dar gelirli vatandaşların parsellerine konulduğu görülmüş olup, hazine ve tescil harici gibi alanlarda planlanması, vatandaşa ait parsellerin konut ve tarım alanları olarak planlanması hususunda; Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Ülkü Ocakları'ndan uyuşturucuyla mücadele konferansıÖnceki Haber

Anamur Ülkü Ocakları'ndan uyuşturucuyla...

Jandarma aranan 25 şahsı yakaladıSonraki Haber

Jandarma aranan 25 şahsı yakaladı

Yorum Yazın