Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Projelerini Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Projelerini Anlattı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Projelerini Anlattı
Anamur Haber, Anamur Son Dakika,

Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus projelerini Basınla paylaştı.

Anamur Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda, Anamur Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan Anamur’da faaliyet gösteren okullarda, görev yapan öğretmenler ve öğrenciler tarafından geliştirilen projeleri anlattı.

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, özel Büro görevlileri ve proje öğretmenlerinin katıldığı toplantıda, Pandemi dönemi olmasına rağmen geliştirilen bir çok projenin ve bu projelerin uluslar arası başarılarılarını basınla paylaşıldı.

Milli Eğitim bünyesinde kurulan özel büro sayesinde bir çok projenin daha kolay geliştirildiğini kaydeden Mercan, en ücra köy okulun da merkezdeki okullarında bir çok başarılı projeye imza atarak Anamur’un tanıtılmasına, eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlandığını belirtti.

Özel büro öğretmenleri ve proje öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen projeler ve içeriklerinin de anlatıldığı toplantıda, Geçen yıl KA1 proje türünde 2 başvuru varken (2’si kabul edilmiş) Bu yıl yapılan başvuruların ise 33 olduğu, bu projelerin sonuçlanmasının Norveç ile başlamış, sonuçları ilk duyurulan ülke Norveç olup, Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü adına Fatma Ülker Öğretmenin yapmış olduğu 182.000 Euro bütçeli “No Man Human, Just Woman” isimli, Eğitimde eşitlik projesinin kabul edildiğinin müjdesi verildi.

Teknolojiden, Kültüre, Bilişime kadar bir çok konuda geliştirilen projelerden bir çoğu, dereceye girdi, finale kaldı, bir çoğu hibe ‘ye hak kazandı. 3 okul da “eTiwinning Okulu Etiketi”ne aday gösterilmiş ve başarılı çalışmaları sonucunda “eTiwinning Okulu” olmayı hak kazandı. Finale kalan bazı projeler ise pandemi nedeni ile ertelendi.

Pandemi süreci ve sonrası ile ilgili sorulan sorulara, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Biz, Milli Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk tarafından açıklanan okulların açılma tarihine göre hazırlıklarımızı yaptık. Ancak sayın bakanımızın da dediği gibi okulları açmak pandemi sürecinde kurallara uymamız ve planlar çerçevesinde ilerlememize bağı. Bunun için eğer pandemi süreci uzar ve yeniden normalleşme dönemine gecikirsek pandemi sürecinde uyguladığımız uzaktan eğitim sistemine de hazırız. Yani uygulanacak her iki şekil için de hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz hazır, okullarımız hazır hatta bir bölüm ders kitaplarımız bile geldi. Öğrencilerimiz ve velilerimiz endişeye kapılmasınlar, Devletimizin ve Bakanlığımızın alacağı kararlara göre eğitim vermeye hazırız. Dedi.

Pandemi sürecinde Anamur Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da bir çok ilklere imza attıklarını belirten Mercan, Okul Müdürlerimizle internet üzerinden toplantımızı yaptık, öğrencilerimize internet üzerinden verilecek eğitimin daha iyi hale getirmek için çalışmalar gerçekleştirdik, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamasını da internet üzerinden gerçekleştirdiklerini, uzaktan eğitim için bazı öğrencilerin araç gereç, bilgisayar ve internet ihtiyaçlarını da hayırseverlerimiz aracılığı ile karşıladık. İfadelerini kullandı.


Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, başarılı projeler oluşturan, okullara, öğretmenlere, öğrencilere ve projelere katkı sağlayan tüm ekip arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür etti.



kaynak:anamurhaber.com



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Şehidin VarÖnceki Haber

Anamur Şehidin Var

Anamur ADD; Doğru Olan Atatürk\'ün KararıSonraki Haber

Anamur ADD; Doğru Olan Atatürk\'ün Karar...

Yorum Yazın