Anamur Ceza İnfaz Kurumu Tarımsal Üretim Faaliyetleri Takdire Şayan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Ceza İnfaz Kurumu Tarımsal Üretim Faaliyetleri Takdire Şayan
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Ceza İnfaz Kurumu Tarımsal Üretim Faaliyetleri Takdire Şayan
Anamur Haber, Anamur Haberleri, Anamur Son Dakika,

Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’da Tarımsal Üretim faaliyetleri ile tarım ürünlerini de üretmekte ve ekonomiye katkı sağlamakta.

Anamur’un sembolü haline gelmiş marka tarım ürünlerini üretmekte olan Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu 48.250 m² alan üzerine inşa edilmiş olup, 15.720 m² Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bölümü, ayrıca personel lojmanı, Açık Ceza İnfaz Kurumu binası, Cezaevi Karakol Komutanlığı binası, su deposu ile ziyaretçi kabul ve kayıt binası kapalı alanlar olarak bulunmakta. Bunların dışında yaklaşık 5500 m² ekilebilecek tarımsal alan bulunuyor. Bunun 1000 m² alanda örtü altı domates ile 1000 m² lik alanda örtü altı patlıcan ve 170 adet karadut ağacı yer alıyor.

İlçemiz Malaklar Mahallesinde bulunan DHTA niteliğindeki 12.374,55 m² yüzölçümlü taşınmazın zeytinlik ve ağaçlandırma yapılmak üzere tahsisi yapıldığı ve burada da 450 adet zeytin fidanı dikildiği, zeytinlerin 5 yılda verim elde edilebileceği düşünülerek, zeytin fidanlarının arasına sebzecilik işkolu olarak (domates, patlıcan, biber, salatalık ve mısır) üretimi yapılarak, Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ermenek M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Mersin E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Ereğli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna satışı yapılıyor.

Yıllı ortalama 400 Bin lira Kazanç Sağlanıyor..

Ayrıca Anamur Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü olarak muz ve çilek yetiştiriciliği yapılmak üzere Mersin ili Anamur ilçesi Malaklar Mahallesi ve Köprübaşı Mahallesinde tahsisi yapılan hazine arazisinde 8.000,00 m²\'lik örtü altı serada muz üretimi ile 12.000,00 m²lik alanda örtü altında çilek üretimine başlanmış ve üretimi yapılan muz ve çilekler Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü Satış Mağazası ve Anamur Sebze ve Meyve Haline satışı yapılmakta olup, muz üretiminden yıllık 150.000,00 TL ile 200.000,00 TL, çilek üretiminden ise yıllık 200.000,00 TL ile 250.000,00 TL gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Açık Ceza İnfaz Kurumunda 20.12.2019 günü itibarıyla 172 hükümlü barındırılmakta, bu faaliyetler kapsamında çalıştırılıyor.

Ceza İnfaz Kurumlarında faaliyet gösteren İşyurtlarının amacı; Hükümlü ve tutukların meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamak veya var olan meslek ve sanatlarının korunup geliştirmelerini temin etmek. Hükümlülerin bu çalışmalarının karşılığında; bir yandan mesleki tecrübeleri artmış, diğer yandan sigortaları da yaptırılarak ve bu çalışmalarının karşılığında belirli bir ücret ödeniyor olması.

Bu amaca yönelik olarak işyurdu faaliyeti olarak; Ceza İnfaz Kurumumuzun Açık bölümünde barındırılan hükümlülerin çalıştırılması, iş ve sanat öğrenmeleri, sosyalleşmeleri, üretken, topluma yararlı birer birey olmaları ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu faaliyetler yürütülmekte. Anamur ilçe topraklarının tarımsal faaliyetlere uygun ve verimli olması, barındırılan hükümlülerin geneli yerel halktan olmaları ve tarımsal faaliyetlerde tecrübeli olduklarından dolayı tarımsal faaliyetler başarılı bir şekilde yürütülmekte.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Odası ; Banka Kredileri ve Enerjisa\'nın Altında Can Çekişen ÇiftçilerÖnceki Haber

Ziraat Odası ; Banka Kredileri ve Enerji...

Anamur Belediyesi mühürlenen sera tekrar açıldı Facebook paylaşımını yalanladıSonraki Haber

Anamur Belediyesi mühürlenen sera tekrar...

Yorum Yazın