Anamur Bozdoğan Mahallesinde Sulama Su Sorunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Bozdoğan Mahallesinde Sulama Su Sorunu
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Bozdoğan Mahallesinde Sulama Su Sorunu
Anamur, Anamur Haber, Anamur Haberci, Anamur Haberleri, Anamur Son Dakika,

Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Anamur’un Bozdoğan mahallesine sulama suyu sorunu vatandaşların tepkisine neden oldu.

Cuma namazı çıkışı toplanan mahalle halkı, susuzluk yüzünden üretim sezonuna başlayamadıklarını ve bahçelerdeki ürünlerinin de kuruduğunu belirterek, sorunun acilen çözülmesini istedi.Yaklaşık iki aydır sulama suyu sorununun çözümü için mücadele eden mahalle sakinleri ,tarlalara dikilen mahsüllerin su olmadığı için kuruduğunu söylediler.


SULAMA SU SORUNU


Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Bozdoğan camisinde mahalle halkı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mahalle sakinlerinden Mesut Bal, yaklaşık 4 aydır sulama suyu kanalıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Sizden bu sorunun çözümü için yardım istiyoruz. Kanaldan su kullanımı arttığı için konulan ek pompa da yetersiz kalıyor. Şu anda kanalda su yok ve tarım faaliyetleri artacağı için bizim kaybedecek zamanımız yok. Mevcut pompaya ek olarak iki adet pompa istiyoruz. Ayrıca 2 su dağıtım teknisyeni sayısının 4′e çıkarılması gerekiyor. Kanal boyunca 11 kilometrelik mesafede su yok. DSİ ve Sulama Birliği’ne gittiğimizde maliyeti nedeniyle istediğimiz su pompalarının buraya alınamayacağı söyleniyor” dedi.


ÜRETİCİ ZOR DURUMDA

Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora da günlerdir köye su gelmediğini belirterek, “Yeraltı suları da tamamen kurudu. Şu anda mahsuller ölüyor. Bahçeler ve ağaçlar tamamen kurumadan bu sorunun çözümü gerekiyor. Diğer taraftan yolların bozuk olması dolayısıyla ortaya çıkan toz hem insanların sağlığını olumsuz etkiliyor hem de ürünlere zarar veriyor” dedi.

Bozdoğan Mahallesi Muhtarı Gaffar Şen ise mahallenin yarısına 45 gündür sulama suyu gitmediğini ifade ederek, biran önce suyun verilmesi ve ardından kanallardaki onarımın sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

SU SORUNU ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Mahalle halkını dinleyen Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, DSİ Adana Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından en geç salı günü sorunun çözüleceğini belirterek, “Mevcut motopompa bir tane daha güçlü motopomp eklenecek ve su verilecek. Ardından yeni bir trafo faaliyete geçirilecek. Bu konu üzerinde bayramdan önce çalışmaya başladık. Biz suyun yöneticisi değiliz, ama yönlendirici olarak yetkililerle görüşmeler yaptık ve sorun çözülene kadar da takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.














  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Türeye Anamurun Patentli Şalgamı İkram EdildiÖnceki Haber

Mehmet Türeye Anamurun Patentli Şalgamı...

Şen ; Dokuz Günlük Tatil Turizmcileri SevindirdiSonraki Haber

Şen ; Dokuz Günlük Tatil Turizmcileri Se...

Yorum Yazın