Alkışlar '' Bizim Karacaoğlan '' Oyununa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alkışlar '' Bizim Karacaoğlan '' Oyununa
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından “BİZİM KARACAOĞLAN” adlı tiyatro oyununu sahnelendi.

 Anamur Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından “BİZİM KARACAOĞLAN” adlı tiyatro oyununu sahnelendi.

17.yüzyılı başlarında doğduğu ve Toros dağlarındaki göçebe Yörük aşiretleri arasında yaşadığı tahmin edilen Karacaoğlan'ı konu edildiği tiyatro oyununu Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve Eşi Derya Deniz, Başkan Yardımcısı Nejdet Ünal , CHP Meclis Üyeleri Medine Tunç, Aziz Saydam, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi,Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Akyüz,Orman İşletme Müdürü  İsmail Bübeş, Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Demir,Oda Yöneticileri ve vatandaşlar izledi.

Halkeğitim Müdürlüğü senaristi Süleyman Yalçın’ın yazdığı ve Ercüment Çamlı’nın yönettiği oyun Anamur Özel Gümüş Koleji salonunda sergilendi.  ‘Bizim Karacaoğlan’ adlı tiyatro oyunu izleyicisini adeta büyüledi.

Halkeğitim Müdürlüğü senaristi Süleyman Yalçın, oyunun ardından sitemize yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Biz, hocamız Ercüment Çamlı'nın öncülüğünde Anamur'da, bir tiyatro kültürü oluşturmak misyonu ile 7 yıl önce Anamur HEM bünyesinde kurulduk. Misyonumuz doğrultusunda açtığımız kurslarla bir çok arkadaşımızı amatör de olsa sahneyle buluşturduk. Ulusal ve uluslararası festivallerde ilçemizi temsil ettik. Şu an sergilediğimiz '' Bizim Karacaoğlan'' adlı oyunumuzda ise çeşitli araştırmalara göre  17.yüzyılı başlarında doğduğu ve Toros dağlarındaki göçebe Yörük aşiretleri arasında yaşadığı tahmin edilen Karacaoğlan'ı işlemeye çalıştık. Bu konuyu seçme amacımız, yazdığı şiirler, yaptığı tasvir ve betimlemelerle yaşadığı dönem ile bu günler arasında bağ kurmamızı sağlamış, dilimizi en yalın kullanan ozan olmuş, yörük kültürünün gelişmesine  etki etmiş  olmasıdır. Oyunun metnini yazmaya çalışırken en büyük motivasyon kaynağım, bir Yörük çocuğu olarak Karacaoğlan'a  minnet borcumu ödeme şansına sahip olmamdı. Aldığım ilk tepkilerin olumlu olması konu seçiminin doğruluğunun göstergesi gibi oldu. Yazdıklarıma hayat veren hocam Ercüment Çamlı ve tüm oyuncu arkadaşlarıma sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum.

Oyunun sona ermesiyle birlikte Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz tiyatro ekibe çiçek takdim etti.

B


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Belediyesi Şehir Merkezi ve Kırsal Mahallelerde Hizmetlerini Aralıksız  SürdürüyorÖnceki Haber

Anamur Belediyesi Şehir Merkezi ve Kırsa...

14.Gazipaşa Tarım Fuarında, Muz ve Çilek Üreticileri Derneği Rüzgarı EstiSonraki Haber

14.Gazipaşa Tarım Fuarında, Muz ve Çilek...

Yorum Yazın