30 Ağustos Zafer Bayramı Anamur'da Anlam ve Önemine Yakışır Şekilde Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 Ağustos Zafer Bayramı Anamur'da Anlam ve Önemine Yakışır Şekilde Kutlandı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı Anamur'da Anlam ve Önemine Yakışır Şekilde Kutlandı.

Anamur Belediyesi  tarafından gerçekleştirilen çok sayıda etkinlikler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ilçede büyük bir coşku ile kutlandı. 
Ulusal bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı son adım olan zaferin 102. yıl dönümü nedeniyle etkinlikler düzenleyen Anamur Belediye Başkanlığı, Yaylalarda, Kant Merkezinde çeşitli etkinliklerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Kent Protokolü ve vatandaşların katılımı ile Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi kutlama programı ve tebrigatla başlayan etkinliklere katılan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İlçe Başkanı Arif Çakırcı, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçenin en yüksek yaylası olan Kaşpazarı Yaylası'nda yörüklerle bir araya geldi.

Anamur ve Gazipaşa ilçelerinden yaklaşık 30 mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Başkan Deniz; "Kurtuluş mücadelemizin en önemli adımlarından birisi olan, ulusal bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Toroslar'da yaşayan Yörüklerimizle bir araya gelmek istedik. Bu yaylalarda 1 evde olsa 100 evde olsa biz asla irtibatı koparmayacağız. Burada yaşayan yörüklerimizin dumanını tüttürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Anamur'u sık sık ziyaret ettiğini ve yaylalarda yörüklerle buluştuğunu hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da; "Belediyemiz tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında sabah ilçe merkezinde kent protololü ile resmi kutlama programını gerçekleştirdik. Anamur Limanı'nda ziyaret açılan TCG Doğanay deniz altımızı ve Garnizon Komutanımız Albay Taner Tükel'i ziyaret ettik. Şu anda da ilçemizin zirvesinde Kaşpazarı Yaylası'nda sizlerle birlikte zaferimizin 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Sık sık ziyaret ettiğimiz Anamur'da sizlerle bir araya gelmekten, yaylalarımızda ve köylerimizde sizlerle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.  Cumhuriyetimizin kurulduğu, bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Yayla ziyaretinin ardından şehir merkezinde düzenlenen Klasik Araç Konvoyu'na kendi kullandığı araçla katılan Başkan Deniz, ve Klasik Araç tutkunları büyük bir konvoyla vatandaşlarımızı selamlamanın  ardından gerçekleştirilen büyük bir coşku ile gerçekleştirilen Fener Alayı ve Yerel Sanatçı Konserleri'ne katıldı. 
Alanı dolduran binlerce Anamurluya hitap eden Başkan Deniz; "Anamur Belediye Başkanlığı olarak Zaferimizin 102. yılında gün boyunca yayladan sahile kadar her noktada kutlama programları planladık. Sabah kent protololümüzle birlikte düzenlediğimiz resmi törenin ardından Kaşpazarı Yaylası'nda yaşayan yörüklerimizle buluşarak 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutladık. Arkasından Klasik Araçlar Konvoyunu ve Fener Alayını gerçekleştirdik. Şu anda da Cumhuriyet Meydanımızda sizlerle birlikteyiz. 102 yıl önce kazanılan zaferimizin kutlamasını büyük bir coşku ile gerçekleştiriyoruz. Bugün olduğu gibi, bundan sonra da bizleri bir araya getiren milli ve manevi günlerimizi, bayramlarımızı büyük bir coşku ile kutlamaya devam edeceğiz. Programda emeği geçen tüm paydaşlarımıza, çok değerl Gazilerimize, ve programımızın her anında bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Canlarını ortaya koyarak mücadele eden, bizlere bu ülkeyi emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve binlerce Anamurlu'nun katıldığı programda yerel sanatçılar İlker Toğrul ve Ali Koyu sahne aldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur'da Yılın Düğünü İş ve Siyaset Dünyasını Bir Araya GetirdiÖnceki Haber

Anamur'da Yılın Düğünü İş ve Siyaset Dün...

Burhanettin Kocamaz'ın Acı Günü,Kocamaz Babasını KaybettiSonraki Haber

Burhanettin Kocamaz'ın Acı Günü,Kocamaz...

Yorum Yazın