Ziraat Odası-MUZBİR Ortak Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odası-MUZBİR Ortak Basın Açıklaması
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Ziraat Odası-MUZBİR Ortak Basın Açıklaması
Anamur Haber, Anamur Son Dakika, Anamur Ziraat Odası, MuzBir,

Bugün bazı yazılı, görsel ve sosyal medyada, İthal Muz’ da ki %145.8 olan verginin %7’ ye düşürüldüğü şeklinde çıkan haberler üzerine Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Anamur MUZBİR Başkanı Feyzi Türkay Basın açıklaması yayınladı.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Anamur MUZBİR Başkanı Feyzi Türkay tarafından yayınlanan ortak basın açıklaması Şöyle;

Değerli Üreticilerimiz;

Bugün bazı yazılı, görsel ve sosyal medyada, İthal Muz’ da ki %145.8 olan verginin %7’ ye düşürüldüğü şeklinde yalan, yanlış ve yanlı bir takım haberler dolaşmaktadır. Kimlerin bu haber ve paylaşımları hangi maksat ve hangi amaçla yaptıklarına ise hiçbir anlam veremiyoruz.


Değerli Üreticilerimiz;

İthal Ürünlerde alınan kararlar, ithalatçı firmalar tarafından zaman zaman özellikle ithal muzda delinmeye çalışılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda İthalatçı firmalar mahkeme kararları çıkararak devlete yatırdıkları vergileri geriye almakta idiler. Bu uygulamayı önlemeye yönelik olarak hükümetimiz tarafından alınan bir kararla, 08 Mayıs 2020 tarihinde bir değişiklik yapılmış, gözetim uygulamasına geçilmiş ve koli başına alınan referans fiyat kaldırılarak ton başına vergi getirilmişti. Biz de bu uygulamayı daha önce siz değerli üreticilerimizle paylaşmıştık.

İthal muzda yaşanan sıkıntılar ve problemler oldukça bu sıkıntı ve problemleri aşma adına ilgili Bakanlıklarımız, Genel Müdürlüklerimiz ve TZOB Genel Başkanlığımıza yaşanan sıkıntı ve problemleri anlatmakta ve çözüm yolları aramaktayız. İlgili Bakanlıklarımız ve Genel Müdürlüklerimiz de bizim taleplerimiz doğrultusunda üreticilerimizin lehine olabilecek olan bütün kararları almakta ve gerekli olan düzenlemeleri yapmaktadırlar.

Şu anki alınan karar ise devletimizi ve üreticilerimizi korumak, yatırdıkları vergileri mahkeme kararı ile geriye alan ithalatçı firmaların oyununu bozmak için alınan çok doğru ve yerinde bir karardır. Alınan bu kararla gümrük vergisi nispi (%7) ve maktu (ton başına 830 Euro) olarak 15 gün sonra uygulanmaya başlayacaktır ve düşük fatura beyanı sonrası mahkeme süreci ile ödenen vergilerin, ithalatçılar tarafından geri alınmasının önüne geçilecektir. Böylece üreticilerimiz ve dürüst tüccarlarımız korunacak, haksız rekabet ortamı oluşması ve devletimizin zarar etmesi engellenecektir.

Hiçbir üreticimizin panik yapmasına gerek yoktur. Biz üreticilerin yapması gereken tek şey yerli ve milli muz üretimine devam ederek %85 olan üretimimizi %100’ e çıkarana kadar üretime devam etmek olacaktır.

Bu kararın alınmasında emeği geçen ve katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN’ a, Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ ye, İthalat Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Erkan ÇETİNKAYIŞ’ a, Gümrükler Genel Müdürümüz Sayın Mustafa GÜMÜŞ’e ve TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR’ a üreticilerimiz adına sonsuz teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.



Feyzi TÜRKAY                                                      
Ahmet Şeref GÜMÜŞ

Muz - Bir Başkanı                                                     Ziraat Odası Başkanı

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torunoğlu\'ndan Elvan\'a TeşekkürÖnceki Haber

Torunoğlu\'ndan Elvan\'a Teşekkür

Başkan Vahap Seçer, Şehitler İçin Kurban KestiSonraki Haber

Başkan Vahap Seçer, Şehitler İçin Kurban...

Yorum Yazın