Varis Nedir, Kimlerde Görülür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Varis Nedir, Kimlerde Görülür
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Varis Nedir, Kimlerde Görülür

 

Anamur Manşet Reklam Haber,

                                                 Varis Nedir, Kimlerde Görülür

Varis bir çeşit damar hastalığıdır. Damarların derinizin altından mavi renklerin belirgin bir şekilde olacak şekilde şişmiş ve genişlemiş olarak görülmesidir. Özellikle kadınların daha çok rahatsızlık duyarak çözüm aradığı bir hastalıktır. Çoğunlukla bacak bölgesinde görülen varis çoğunlukla ayakta çalışmak durumunda olan kişilerde görülmektedir. Bacak bölgesinde ağırlıklı olarak nüksettiği bilinen varisin fazlaca ayakta duran kişiler gibi fazlaca oturan kişilerde de daha sık görüldüğü bilinmektedir.

Bunların yanında genetik olarak da varishastalığından etkilenildiği bilinmektedir. Gerek görüntü açısından gerekse sağlık açısından insanların rahatsızlık duyduğu bu hastalığın çeşitli çözümleri bulunmaktadır.

 

Varis tedavisi için kullanılan yöntemler

Varis ilerlediği ve kişiye çok zorluk çıkardığı ve normal yollarla çözülemeyecek hali aldığı takdirde ameliyat içeren yöntemler kullanılmaktadır. Klasik ameliyat yöntemi dışında lazerle tedavi yöntemi gibi yöntemler de bulunmaktadır.

·         Lazer yöntemiyle tedavi: Derinin üst kısmından veya derinin iç kısmından varislerin lazer yöntemi kullanılarak yakılmasıyla ortaya çıkan tedavi yöntemidir. Kısa süreli ve hızlı bir tedavi yöntemidir.

Sizin için hangi yöntemin kullanılacağı ya da farklı bir yol izlenip izlenmeyeceği hastalığın durumu ve sizin durumunuza bağlı olarak değişebilmektedir. Ameliyat yöntemlerinin izlenmesinin güçlük getirdiği yaştaki kişiler, çeşitli sebepleri olan hastalar için varis tedavisiyöntemleri çeşitlilik göstermektedir. Ameliyatsız olarak tedavi yöntemleri de günümüzde oldukça popülerdir.

Ameliyatsız varis tedavisi mümkün müdür, nelere dikkat edilmeli?

Ameliyata herhangi bir gerekçe kalmadan daha kolay bir şekilde sizin varisten kurtulmanızı sağlayacak yöntemlerdir. Bunlardan en bilindiği skleroterapi yöntemidir.

·         Skleroterapi yöntemi: Damarları ortadan yok etmek için iğneler vasıtasıyla damarlara ilaç verilerek varisi ortadan kaldırmanın hedeflendiği bir tedavi yöntemidir.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemi vasıtasıyla bu hastalıktan kurtulabileceğiniz gibi varis hastalığından uzak durmak için çok fazla oturmak ve ayakta durmamaya dikkat etmeli, günlük içtiğiniz su miktarı azsa artırmalı ve yürüyüşler yapmalısınız. Çoğunlukla meslek gereği oturup kalkmak insanların elinde olamadığı için bu noktada su içmek ve yeterli miktarda yürüyüş yapmaya çalışmak daha gerçekleştirmesi mümkün yöntemlerdir. Tüm bu yöntemler sizi varisten kurtarabilir.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AGC Başkanı Cömertler’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajıÖnceki Haber

AGC Başkanı Cömertler’den 10 Ocak Çalışa...

Anamur\'da kaybolan 3 keçi Jandarma tarafından bulunduSonraki Haber

Anamur\'da kaybolan 3 keçi Jandarma tara...

Yorum Yazın