Mesut Güven ; Yeter Artık ! Bu Son Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mesut Güven ; Yeter Artık ! Bu Son Olsun
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Mesut Güven ; Yeter Artık ! Bu Son Olsun
YAZARLAR, Mesut Güven Köşesi, Anamur Haber,

Anamurium burnunda bir vatandaşımız daha denizde kayboldu.

2 Ağustos 2020 tarihinde Ankara’dan İlçemize ailesi ile birlikte tatile gelen 1964 doğumlu Döndü Küçük, 7 Ağustos 2020 tarihinde saat 14.30 sularında Ören de yüzerken deniz de kayboldu.



Anamurıum’un antik bölgesinin denizinin, temiz ve berrak oluşunun büyüsüne kapılan, Anamur’un yerlisi yada misafirleri, eskiden beri ‘’Anamur Burnu’’ denen bölgede denize girerler. Ancak çok az kişi fenerin altına doğru olan kayalık bölgede güçlü bir akıntının olduğundan habersizdir. Çünkü yıllardır orada uyarıcı bir levha yada duba ile tehlikeye dikkat çekilmemiş.



Tehlikeden habersiz, bölgeye kızı, oğlu, gelini ve iki torunu ile yüzmeye giden Döndü Küçük de ailece akıntıya kapılmışlar, büyük bir mücadelenin sonunda ailenin diğer fertleri kurtulmuş ancak, maalesef anneleri gözlerinin önünde akıntıyla kaybolmuştur.



Olay bölgesine anında, 30 Temmuz 2020 tarihinde daha yeni göreve başlayan Anamur Kaymakamı sayın Mehmet Nuri Başaran ulaşmıştır. Beraberinde gelen Jandarma İlçe Bölük Komutanı ve personeli ile Sahil Güvenlik, 112, balıkçı tekneleri ve dalgıçlarda arama çalışmalarına hemen başlamışlardır. Daha sonra Ormanın yangın helikopteri de havadan arama çalışmalarına katılmıştır.



Akşam saat 20.00’ye kadar aralıksız sürdürülen arama çalışmalarına havanın kararması ile ara verilmiş, ertesi sabah saat 7.00 den itibaren yeniden aramalara başlanmıştır. Arama çalışmalarını Sahil Güvenlik açıklarda, dalgıçlarda kıyı da kayalık bölgede sürdürmektedir.



Kaymakam Sn. Başaran’ın görevinde henüz bir haftalık bile olmadan ‘’Vatandaş odaklı kamu hizmeti’’ anlayışı ile, hem acı içindeki aileye, hem de Anamur’lu vatandaşlarımıza umut ve güvence olmuştur.



Ancak bu son olsun.



O bölgede akıntı olduğu, bırakılan dubaların yada motoru susturulan botların, akıntıyla açıklara sürüklenmesinden net olarak anlaşılmıştır. O halde; Geçen yıl ve daha önceki yıllarda da aynı bölgede vatandaşlarımızın kaybolmasına rağmen daha önce ki yöneticilerin ihmalleri yeni yöneticilerimizce sürdürülmesin. Bölge de karşı konulmaz bir sıkıntı varsa; Önlem mi alınacak, uyarı levhaları mı hazırlanacak, son çare sadece o bölge için yasak mı getirilecek? Lütfen gereği yapılsın.



Anamur halkı olarak, acı içindeki aileye sabırlar ve umut diliyor, kaybolan Döndü Küçük vatandaşımızın da sağ salim bulunmasını diliyoruz.



Mesut GÜVEN
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin’de hastaneler covid vakalarıyla doldu!Önceki Haber

Mersin’de hastaneler covid vakalarıyla d...

Ören\'de Denizde Kaybolan Kadının Cansız Bedeni Gazipaşa Sahilinde bulunduSonraki Haber

Ören\'de Denizde Kaybolan Kadının Cansız...

Yorum Yazın