Memedeki Şekil Bozuklukları Tedavi Edilebilir,Meme Estetiği Hakkında Herşey

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memedeki Şekil Bozuklukları Tedavi Edilebilir,Meme Estetiği Hakkında Herşey
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Memedeki Şekil Bozuklukları Tedavi Edilebilir,Meme Estetiği Hakkında Herşey

 

Anamur Manşet Reklam Haber,

MEMEDEKİ ŞEKİL BOZUKLUKLARI TEDAVİ EDİLEBİLİR : MEME ESTETİĞİ HAKKINDA HERŞEY

Memedeki şekil bozuklukları kadınların ve erkeklerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkilediği son yapılan araştırmalarla ortaya çıktı. Bugün Meme Estetiği İstanbulda yapılan en fazla operasyonlardan biri durumunda. Op. Dr. Leyla ARVAS, meme şeklinde deformasyon olan kişilerin özgüvenlerinde kayıp yaşadıklarını belirterek tedavisinin Meme Estetiği olduğunu belirtti. Meme estetiği ile tüm detaylar yazımızda;

Meme Estetiği Nedir?

Meme estetikleri, memelerinde şekil bozuklukları olan kişilerin isteklerine ve taleplerine cevap vermek için uygulanan cerrahi müdahalelerdir. Meme estetiklerinde kişilerin ihtiyacı olan meme formunu oluşturmak için birçok yöntem bulunuyor. Kişilerin sadece meme formundaki bozuklukların değil aynı zamanda kendilerini çekici ve seksi hissetmek için de yaptırdıkları ameliyatlardan. Memelerdeki şekil bozuklukları kişilerin hayatını olumsuz etkileyebilmekte ve sosyal hayatta başarısız olmalarına neden olabilmekte. Özgüven eksikliğinin meme deformasyonları ile ilişkisi olduğu yapılan çalışmalarda ortaya çıkmıştır. Tedavisi ise oldukça basittir; Meme Estetiği.




Meme Estetiği İçin Uygun Aday mısınız?

Kişinin meme estetiği yaptırabilmesi için öncelikle meme gelişimini tamamlamış olması gerekiyor. Kişilerde büyüme 18 yaşına kadar devam eder. QuartzClinique olarak meme operasyonu için 20 yaşını baz almaktayız. Memelerin birinde ya da ikisinde birden asimetri problemi varsa, memeler sarkık, küçük ya da olması gerekenden büyükse, meme gelişimi sağlanamamışsa, kişinin vücuduyla orantısız bir biçimdeyse o zaman meme estetiği için uygun bir adaysınız.



Meme Estetiği Türleri

Meme estetiğinde en fazla uyguladığımız estetik, meme büyütme operasyonu. Kadınlar kendilerini büyük ve dik memelerle daha özgüvenli olduklarını belirtiyorlar.

Meme büyütme operasyonu daha çok memelerinde form kaybı yaşayan hastalara uygulanıyor. Meme deformasyonları çoğunlukla hamilelik, emzirme ve yüksek oranda kilo vermeye bağlı olarak gelişebilir. Hacim ve dolgunluk kazandırmak için uygulanan operasyonda implant kullanımının yanı sıra yağ enjeksiyonu ile tamamlama operasyonu da uygulanabiliyor. Hastaya takılan implant sonrasında hasta bir miktar daha dolgunluk isteyebiliyor. Yağ enjeksiyonunda herhangi bir kesi işlemi olmadan uygulanan işlemde meme hacmi artırılabiliyor.

Yağ enjeksiyonu memelerde implant ya da kesi izi istemeyen ancak yine de memelerinde dolgunluk isteyen kadınların tercih ettiği bir yöntem. Memeye yağ enjeksiyonunda hekimin belirlediği noktalardan zengin kök hücre içeriği transfer edilerek memelerde büyüme sağlanıyor.

Meme dikleştirme operasyonunda sarkık olan meme derisi alınarak, gerekirse meme  protezi kullanılarak dikleştirme operasyonu yapılıyor. Meme dikleştirme ameliyatlarıyla beraber meme büyütme ameliyatı kombine olarak gerçekleştirilebiliyor. Bazı durumlarda meme protezine gerek kalmadan meme dikleştirme yapılabiliyor. Memenin yapısıyla ilgili olan bu durum hekim tarafından daha net bir biçimde değerlendiriliyor.

Meme küçültme operasyonu ise vücut yapısına oranla fazla büyük meme yapısına sahip kadınlar tarafından tercih ediliyor. Memeleri vücuduna oranla büyük olan kadınlarda sırt ağrıları fazla oluyor , sutyen askılarının omuz üzerine yaptığı baskı omuzların ve kolların ağrımasına sebep oluyor ve bu da kadının yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Meme küçültme operasyonunda sarkmış fazla deri ve doku alınarak hastanın yaşam kalitesi artırılıyor.



Meme Estetiği Süresi

Meme operasyonları genel anestezi altında yaklaşık 2,5 ile 5 saat aralığında sürmektedir. Planlanan operasyonun başka bir ameliyatla kombine edilmesine göre süre uzayabilir. Operasyondan önce ameliyatın süresi ile bittikten sonraki hastane kalışla ilgili bilgi verilir.

Meme Estetiğinden Sonra İyileşme Sürecinde Sizi Neler Bekliyor

Operasyon öncesindeki kişinin alışkanlıkları, operasyon sonrası dönemde de kişiyi etkileyebilmektedir. Kişiyle operasyon öncesinde ayrıntılı olarak konuşmak, ilaçları ve alışkanlıkları hakkında bilgi almak ameliyatı ve ameliyat sonrası dönemi etkileyeceği için oldukça önemlidir. Sigara kullanımı operasyondan en az iki hafta önce bırakılmalı, kan sulandırıcı ilaçlar, bitki çaylarına da ara verilmelidir.

Genel anestezi uygulanan hastanın operasyondan sonra bir gece hastanede kalması uygundur. Taburculuk işlemlerinden sonra evde dinlenme süresi 3 ile 4 gün kadar olmaktadır. Kişinin sürekli yatması kan dolaşımını zayıflattığı için tavsiye edilmez. Dördüncü günden sonra kişi ovalamadan duş alabilir. Duş fazla sıcak ya da soğuk olmamalıdır. Kişi meme operasyonundan bir hafta sonra rutin hayatına devam edebilir.

Meme estetiğinden önce belirtildiği gibi, operasyon sonrasında memede ameliyat izleri önce görünür durumda olmaktadır. Zaman geçtikçe bu izler önce pembe sonra da beyaza dönüşmektedir. Operasyondan hemen sonra memelerden bir bandaj olmaktadır. Bu bandaj daha sonra çıkarılıp yerine hekim tavsiyesiyle alınan sporcu sütyeni takılır. Bu özel sutyen gece ve gündüz  takılmak suretiyle 1,5 ay boyunca kullanılmalıdır. Meme deformasyonuna ve ödeme karşı oldukça etkisi bulunan bu  sütyen ile operasyon sonrası ağrılarda da azalma görülür.

Meme kaslarını zorlayıcı aktivitelerin ve hareketlerin iki ay boyunca yapılmaması gerekir. Böylelikle izlerin görünürlüğü de azalmaktadır.

Meme Estetiği Fiyat Bilgisi

Meme estetiği fiyatları yapılacak operasyonun kişiye özel planlanmasından dolayı değişiklik göstermektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS’ ın sizler için detaylandırdığı meme estetiği prosedürleri ile ilgili bilgi almak için Nişantaşı’nda bulunan QuartzClinique +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevu oluşturabilir ve meme estetiği operasyonunu rahatlıkla ve güvenle yaptırabilirsiniz.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamurlu Şehit polis memuru Derya’nın ismi, saat kulesi meydanında yaşatılacakÖnceki Haber

Anamurlu Şehit polis memuru Derya’nın is...

Başkan Deniz aşırı yağış ve hortumdan zarar gören üreticileri ziyaret ettiSonraki Haber

Başkan Deniz aşırı yağış ve hortumdan za...

Yorum Yazın