Burhanettin Kocamaz, turizm acentesi, otel işletmesi ve tur operatörlerinin katılım göstereceği “Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin” 18-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Almanya Bingen’de düzenlenecek olan toplantısına “Onursal Başkan” sıfatı ile davet edildi.
KOCAMAZ’A “ONURSAL” DAVET
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK), Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyanın pek çok yerinden belediye başkanı, turizm acentesi, otel işletmesi ve tur operatörlerinin katılım göstereceği “Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin” 18-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Almanya Bingen’de düzenlenecek olan toplantısına “Onursal Başkan” sıfatı ile davet edildi.
Burhanettin Kocamaz’ın toplantıda pandemi sonrası kentlerde turizmin geleceği ve sürdürülebilir sağlıklı kentsel turizm hedeflerine kardeş kentlerin sunabileceği katkılar üzerine bir konuşma yapması planlanıyor.
“Seyahate Dönüş 2022” başlığı ile düzenlenecek toplantıda, kardeş şehirlerin daha fazla desteklenmesi böylece şehirler ve toplumlar arasında turizm, seyahat, işbirliği ve kültürel kaynaşma gibi ekonomiden, turizme, kültürden, eğitime çok boyutlu ilişkilerin artırılması fikirleri tartışılacak.
2015’te 4 kıta, 25 ülkeden, 50 belediye ve 200 katılımcı ile “Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’ni” Mersin’de düzenleyerek “Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin” kurulmasında fikir babası olan Kocamaz, bu birliğin kurulmasına giden yolda ilk büyük toplantıya 2016’da yine Mersin’de ev sahipliği yapmıştı.
2016’daki toplantıda Birliğin İlk Dönem Başkanlığını üstlenen Kocamaz, zirvede gösterdiği yüksek başarı nedeniyle Birliğin “Daimi Üyeliğine” ve “Onursal Başkanlığına” getirilmişti.
Farklı milletlerden ve kültürlerden vatandaşların alışverişini ve yüz yüze karşılaşmasını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla kurulan “Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği” kardeş kentler ve topluluklar arasındaki seyahat ve turizm faaliyetlerini güçlendirmeyi planlıyor.
Ayrıca karşılıklı bu ilişkilerin derinleşmesinin kent ekonomilerinde ortak yatırımları artırması, eğitimde karşılıklı öğrenci değişimlerini hızlandırması, toplumlar arasındaki iyi ilişkileri güçlendirerek küresel barışa katkı sunması amaçlanıyor.
Yorum Yazın