Kocamaz; Geleceğimiz Kültürümüzün Korunmasına Bağlıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocamaz; Geleceğimiz Kültürümüzün Korunmasına Bağlıdır
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Kocamaz; Geleceğimiz Kültürümüzün Korunmasına Bağlıdır
Anamur, Anamur Haber, Anamur Son Dakika, Mehmet Türe, Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyük Şehir Belediyesi, Anamur Belediyesi,

BAŞKAN KOCAMAZ, “GELECEĞİMİZ KÜLTÜRÜMÜZÜN KORUMASINA BAĞLIDIR”

Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 11.\'si düzenlenen Uluslararası Kültür ve Muz Festivali programına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, ilçe protokolü ve binlerce Anamurlu katıldı.

Festivalde yaptığı konuşmasında Mersin ekonomisini ve turizmini canlandırmak için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz festivalimiz de; turizm ve tarımın parlayan yıldızı Anamur’umuzun tüm değerlerinin ülkemiz ve dünya genelinde daha çok tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

“Kültürümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz”

Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte Mersin’in diğer ilçeleri gibi Anamur ilçesinin de sürekli geliştiğini ve değiştiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Anamur her geçen gün ilçeye gelen insanların layık olduğu bir kent haline dönüşüyor. Bizim görevimiz halkımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu yüzden çok geniş bir coğrafyada gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Halkımızın beklentilerini boşa çıkarmamak için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanları birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile Mersin ve Anamur halkı için yapılan festivalin son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Halkımızın bir araya gelmesi, kendi değerlerine sahip çıkması açısından bu etkinlik çok önemli bir etkinlik. Bir taraftan Anamur ile özdeşleşmiş olan Anamur muzunu tanıtıyor, diğer taraftan da kültürümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bir milletin geleceği kültürünün korunmasına bağlıdır. Değerlerinin korunmasına bağlıdır. Bu değerler manzumesi bir topluluğu millet yapar” dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise yaptığı kısa konuşmada, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin gerek birlik ve beraberliğin pekişmesi, gerekse ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu ifade etti.

Festival alanında bulunan stantları gezen Başkan Kocamaz, stantlardaki ürünleri inceledi. Festivalin sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye genelinde 1 milyon 740 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavının ikisinden de 500 tam puan Türkiye birincisi olan Yaren Aslanbuğa’ya ödül verdi. Ayrıca 2016-2017 Liselerarası Güreş Olimpiyat Oyunları Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Nur Çınar’a da ödül veren Başkan Kocamaz, Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’n katkı sağlayan firma yetkililerine de teşekkür plaketi verdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, festivale katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür plaketi ve Anamur Belediyespor’un formasını takdim ederek, Anamur ilçesine olan desteklerinden dolayı duydukları mineti ve teşekkürü dile getirdi.

Anamur ilçesinin kültürel değerlerinin yanı sıra ilçe ile özdeşleşen meşhur Anamur muzunun ve diğer ürünlerinin tanıtıldığı festivalin ilk gününde halk dansları gösterileri gerçekleşirken, sevilen sanatçı Orhan Hakalmaz Anamurlu vatandaşlara unutamayacakları bir konser verdi.








loading...

var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });













  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin Büyükşehirde Son Anket Sonuçları,Hangi Parti Önde?Önceki Haber

Mersin Büyükşehirde Son Anket Sonuçları,...

Anamur’da Festival Yürüşü ve Orhan Hakalmaz Konseri GerçekleştiSonraki Haber

Anamur’da Festival Yürüşü ve Orhan Hakal...

Yorum Yazın