Kaymakam Gültekin: Her Şey Kontrol Altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaymakam Gültekin: Her Şey Kontrol Altında
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Kaymakam Gültekin: Her Şey Kontrol Altında
Anamur Haber, Anamur Son Dakika, Anamur Kaymakamlığı, İsmail Gültekin,

Mersin’in Anamur İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Cem Adil ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Anamur da ki bir aile görülen ve sonra da bir kişi de tespit edilen korona virüs vakası ile ilgili açıklama yaptı.


12 Sağlık Görevlisinin Test Sonucu Negatif 32 Vatandaş Takipte

Öğretmenevinde yapılan basın toplantısında konuşan Kaymakam Gültekin, Anamurda şu anda 5 korona vakamız var. Bununla ilgili 12 sağlık görevlimiz ve 30 vatandaşımız olmak üzere 42 vatandaşımız kontrol altında. Ama hepsinin test sonuçları negatif çıktı.” Dedi. Anamur’un, Korona Virüs konusunda Türkiye’nin en güvenli ilçesi olduğunu kaydeden Kaymakam Gültekin, bunun bakanlıklarımızın tamamının alınması istediği tüm tedbirleri eksiksiz ilçemizde uygulandığının altını çizdi. Vaka sayısı ile ilgili yaptığı açıklamada da Kaymakam Gültekin şunları söyledi: “ İlçemizde vaka sayısı 5. Beş kişi. Bir aile artı bir kişi. Bir ailede maalesef virüs tespiti yaptık, tedbiri aldık, şu an Mersinde tedavide. G. Antep te katılmış olduğu bir cenaze nedeni ile İlçemize dışarıdan böyle bir virüs bulaşığı nedeni ile gelmiş bir ailede tespit ettik. Bu aile ile ilgili yine Sağlık Bakanlığımızın, istemiş olduğu tüm filyasyon çalışmasını tamamladık. Bu çalışma ile ilgili de şu ana kadar pozitif vaka tespitimiz yok. Ama tedbirimiz var. Çünkü Bakanlığımızın istediği o karantina süresini takip ediyoruz.

Ayrıca bir vatandaşımızda da pozitif vaka tespit ettik. Onunla ilgili tedavi sürecine başladık, Onda da filyasyonla ilgili çalışmaya Sağlık Müdürlüğümüz başladı. İlk vakadaki 4 kişilik Ailede ile temasında Anamurda 42 kişi tespit ettik. Bunun 12 tanesi sağlık personeli, 30 tanesi vatandaşımız. Sağlık personelimizin 12 sinin de testi yapıldı. Virüs taşımıyorlar. Diğer 30 vatandaşımızın da her hangi bir belirtisi yok ama onları da izlemeye devam ediyoruz. Şimdi de diğer bir vatandaşımızdaki filyasyon çalışmamıza devam ediyoruz.” Dedi. Korunma konusunda önem verdiklerini kaydeden Gültekin, mesafe maske ve el dezenfektasyonu konusunda tüm özeni ve gayreti göstermeye devam etmemiz gerektiğini vurguladı.
Anamurda bu güne kadar çıkmamasının nedeninin bu özenin tüm Anamur tarafından gösterilmiş olmasından kaynaklandığını belirten Kaymakam Gültekin; “Bir ailede çıkmış olması ilçede her an, her yerde çıkacağı anlamına gelmiyor, ama her an çıkacakmış gibi tedbirli olmaya devam edeceğiz. İlçemiz bana göre Türkiye’nin en güvenli bölgesi. Biz, düğünlerde, camilerimizde, Pazar yerlerimizde, kapalı alanlarımızda, maske kullanmayla ilgili özen ve dikkati ve çağırımızı devam ettiriyor, açık alanda da mümkün olduğunca yasak olmamasına ve kısıtlama olmamasına rağmen maske kullanımına teşvik etmeye ve sosyal mesafe dediğimiz mesafe ile ilgili bu özenin korunmasını sağlamaya yönelik çağırılarımıza devam ediyoruz. ” Dedi.




En Son Noterde Görülmüş


Ailenin arsından yaşanan son vaka ile ilgili konuşan İlçe Sağlık Müdürü Doktor Cem Adil ise vakanın gece 24:00’te sisteme düştüğünü ve filyasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Aynı evde kalan hanımını hastaneye aldıklarını ve oğlunu takibe aldıklarını belirten Adil, vatandaşın Anamur Noterine gittiğini tespit ettiklerini ve Noterde işlem yapan personele 14 gün izin verdiklerini söyledi.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur\'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sade bir törenle kutlandıÖnceki Haber

Anamur\'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı...

Kahvecioğlu; Anamurlu Hemşerilerim Lütfen DikkatSonraki Haber

Kahvecioğlu; Anamurlu Hemşerilerim Lütfe...

Yorum Yazın