Etrafınızdaki Koronavirüs Risklerini Görebileceğiniz Uygulama Yayınlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etrafınızdaki Koronavirüs Risklerini Görebileceğiniz Uygulama Yayınlandı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Etrafınızdaki Koronavirüs Risklerini Görebileceğiniz Uygulama Yayınlandı
Mersin Haber, Koronavirüs, Corona Virüsü, TÜRKİYE MANŞET, GÜNCEL,


Etrafınızdaki Koronavirüs Risklerini Görebileceğiniz Uygulama Yayınlandı


Hayat Eve Sığar Uygulaması! Etrafınızdaki Koronavirüs Risklerini Görebileceğiniz Uygulama Yayınlandı: Hayat Eve Sığar Uygulaması Sağlık Bakanlığının \"Hayat Eve Sığar\" uygulaması yayında! Bulunduğunuz bölge koronavirüs açısından ne kadar riskli?


Koronavirüs salgınıyla ilgili, risk bölgeleri, aile takibi, Covid-19 testi, günlük koronavirüs tablosu ve harita üzerinden hastane, eczane, metro ve otobüs duraklarının bilgilerinin paylaşıldığı bir uygulama yayınlandı.


Küresel salgınla mücadele devam ediyor. Dünyada virüs tespit edilenlerin sayısı 2 milyon 250 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 155 binin üzerine çıktı. Hastalığı yenenlerin sayısı 600 bine yaklaştı.

Türkiye\'de ise, toplam vaka sayısı 78 bin 546\'ya, vefat sayısı bin 769\'a, iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı ise 8 bin 63\'e yükseldi.

Salgınla mücadelede zorunlu olmadıkça sokağa çıkılamaması ve vatandaşların kendisini izole etmesi virüsle savaşta en önemli tedbirlerin başında geliyor.
Sağlık Bakanlığı, virüs ile alakalı güncel bilgileri ve risk haritalarını gösteren \'Hayat Eve Sığar\' uygulamasını geliştirdi. Uygulama, IOS ve Android marketlerde yayımlandı.




Uygulama, koronavirüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi.
Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktaları hakkında bilgilerin bulunduğu uygulama, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelirn yoğunluğunu da gösteriyor.
PlayStore Ekran Görüntüleri;












Yayınlanan Uygulama için PlayStore ve App Store\'de bulunan açıklama ise şöyle;
Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.





T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.


Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.
Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.


kaynak:mersinhaber.com

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sera\'da Kendini Asarak İntihar EttiÖnceki Haber

Sera\'da Kendini Asarak İntihar Etti

Anamur\'da Marketlere Korona Virüs Tedbirleri DenetimiSonraki Haber

Anamur\'da Marketlere Korona Virüs Tedbi...

Yorum Yazın