Dünya Kadın Çiftçiler Günü Anamur'da Coşku ile Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kadın Çiftçiler Günü Anamur'da Coşku ile Kutlandı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Kalaycı, Kent Konseyi yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ve çiftçi kadınların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı boyunca yürüyüş ve traktör konvoyu düzenlendi. 

Dünya Kadın Çiftçiler Günü Anamur'da Coşku ile Kutlandı.


Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonu ile 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde kortej ve kutlama etkinliği düzenlendi. 


Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Kalaycı, Kent Konseyi yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ve çiftçi kadınların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı boyunca yürüyüş ve traktör konvoyu düzenlendi. 
Üretici kadınların ilgi gösterdiği programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; “Bu özel gün, evinin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkıda bulunan, tarlasında ve serasında ürettiği ürünlerle katma değer oluşturan kadınlarımızın günü. Muzun Başkenti olan ilçemiz Anamur’da tarımın ve üretimin vazgeçilmezi olan üretici kadınlarımızı gururlandıran, üretici kadınlarımızın verdiği emek ve yaptığı fedakarlıklar için farkındalık oluşturan Anamur Kent Konseyi’ne ve Kadın Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Anamur Belediyesi olarak Kent Konseyimizle birlikte ilçemizin gelişmesi, kalkınması ve vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir kez daha etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm üretici kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Programın düzenleyicisi olan Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Kalaycı, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinliğin kısa süre içerisinde hazırlandığını belirten Kalaycı; "Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü programına hoşgeldiniz. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü uluslararası tarım üreticileri federasyonu tarafından 1997 yılından itibaren kutlanmaktadır. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde kırsal yaşamda ve tarımsal faaliyetlerde yer alan kadın çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara ışık tutmakta, çözüm aranmaktadır. 16 Ekim Dünya Gıda Günü Birleşmiş Milletler dünya gıda ve tarım örgütünün kuruluş yıldönümü olarak kutlanmaktadır. Gıda üreticisi çiftçi kadınların gerek Pazar için üretimde gerekse ailenin beslenmesinde üstlendiği sorunlar hayati derecede önemli ve değerlidir. Küçük üreticiler ve tarımsal aile şirketleri olarak da tanımlanan kırsal yaşamda yer alan kadın çiftçilerimize yönelik farkındalık yaratan etkinliklere Anamur kent konseyi kadın meclisi olarak devam edeceğiz. Bugünkü etkinliğimizde emeği geçen Anamur kaymakamı Bilal Bozdemir’e, Anamur Belediye Başkanı  Durmuş Deniz’e ve belediyemizin değerli çalışanlarına, Anamur Orman İşletme Müdürü  İsmail Gübeş’e,  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş’e, ikramları ile katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza, Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyoruz” dedi. 
Kutlama programı kapsamında kadın çiftçilerin katıldığı Toprağın Sultanları Yarışması ve müzik dinletisi düzenlendi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatya'da 5.9 Şiddetinde Deprem. Birçok İlde HissedildiÖnceki Haber

Malatya'da 5.9 Şiddetinde Deprem. Birçok...

Vali Ali Hamza Pehlivan, Anamur Yeni Hükümet Konağında İncelemede BulunduSonraki Haber

Vali Ali Hamza Pehlivan, Anamur Yeni Hük...

Yorum Yazın