Didem Yıldız Küçük ; Sınav Başarısı İçin Geç Kalmayın !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Didem Yıldız Küçük ; Sınav Başarısı İçin Geç Kalmayın !
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Didem Yıldız Küçük ; Sınav Başarısı İçin Geç Kalmayın !
YAZARLAR, Dyt. Didem YILDIZ,

SINAV BAŞARISI İÇİN GEÇ KALMAYIN!

Hepimiz güzel okullar kazanabilmek için en etkili yöntemin ders çalışmak olduğunu düşünürken beslenmenin önemini dikkate almayız.

Soru çözerken beynimizi çalıştırmayı geçtim, kalem tutarken kullandığımız güç için bile enerjiye ihtiyacımız var. Bütün bunlar için gerekli enerjiyi sadece yiyeceklerden sağlayabiliriz.

Beynimizi daha iyi kullanabilmek, daha enerjik olabilmek için doğru beslenme ve doğru yiyecek seçimi oldukça önemlidir. Günümüzde sınava hazırlık döneminde olan bütün öğrencilerin yorgunluğu atmak, daha verimli ders çalışmak, uyku düzenini sağlamak için vitamin takviyesi aldığını görüyorum. Dışarıdan alınan takviyelerin vücutta metabolize olurken birçok yan etkisi olduğunun farkında değiliz. Ayrıca ihtiyaç fazlası alınan vitaminlerin toksik etkisi olduğunun da bilincinde değiliz. Ağızdan giren her paket gıda, yapay ürünler, bu şekilde gıda takviyeleri vücutta tamamen parçalanıp sindirilemediği için zamanla bağırsak odacıklarında birikerek depresyondan tutun da migren, guatra kadar yaşam kalitenizi etkileyecek hastalıklara neden oluyor.

Gıda takviyeleri almadan önce beslenmenizi düzenleyin! Beslenmede ve sağlıkta nedenden sonuca doğru gidilirse sınava hazırlık süreci hem daha kolay hem de daha başarılı bir hal alacaktır.

Şimdi vereceğim önerilerle sınav başarınız için sihirli değneği yapmanın ve sınav günü sihirli bir dokunuşla dilediğiniz dünyanın kapılarını açma vakti!



İlk adım kahvaltı!

En çok aç olduğumuz zaman sabah uykudan uyandığımız zamandır. Eğer vücudun ihtiyacını karşılamazsanız o da sizin istediğinizi yerine getirmeyecektir. Bu nedenle soru çözmede konsantrasyonu arttıracak her zaman motivasyonunuzu yüksek tutacak enerji bombası etkisi kahvaltıda gizli! Her gün mutlaka peynir, yumurta, ceviz, ekmek ve yeşilliğin olduğu bir kahvaltıyı ihmal etmeyiniz.



Güçlü beyin sınırsız hafıza susamla avokadoyla!

Susamın protein içermesine şaşıracaksınız. Protein içeriği ile tok tutar, dokuların temel ihtiyacını karşılar. Bunun yanında iyi miktarda magnezyum içermesiyle sinir iletiminde oldukça etkilidir böylece hafızayı kuvvetlendirir. Avokadoda bulunan yüksek miktarda lutein ve zeaksantin hücre yenilenmesini sağlayarak beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Ayrıca yüksek magnezyum ve potasyum içeriği ile beyin fırtınasına hız katar hafızanıza bilgileri depolar.

Susamı kahvaltıda tahin – pekmez veya şekersiz samsıra yaparak, avokadoyu ise salatalarda veya kahvaltıda 1/3 ve yarım küçük boy avokado miktarıyla tüketebilirsiniz.



Çikolata – şekerlemeler hayatımızdan gitmeliler!

Kan şekerini hızla yükseltip düşmesine yol açan bu besinler, yorgunluk, uyku hali, açlık hissini arttıracağından bu dönemde tüketilmemesi gereken yiyeceklerdir.

Tatlı isteğinizi azaltacak, ders çalışırken en sağlıklı şekilde sizi oyalarken anlama, kavrama yeteneğinizi arttıracak kuru meyveler en yakın dostunuz olmalıdır.



Başarılı sona attığınız adımlarda özel yiyecekler elbette yardımcınız. Fakat en önemli etki dengeli ve yeterli beslenme olacaktır. Sınavda etkili çalışmayı sağlayacak ve başarıya ulaştıracak beslenme düzenini oluşturmak için; 



D-FİT SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME DANIŞMANLIĞI farkı ile

Dyt. Didem YILDIZ KÜÇÜK’e

0532 062 59 33 – 0324 814 44 09 numaralı telefonlarla randevu alınız. 

Sağlıklı ve başarılı günler dilerim.












Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();






loading...

var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();







(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });










  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TRT Anamur Temsilcisi Tuncal Trafik Kazası GeçirdiÖnceki Haber

TRT Anamur Temsilcisi Tuncal Trafik Kaza...

Anamur\'da 2. Geleneksel Hamsi Şenliği BaşladıSonraki Haber

Anamur\'da 2. Geleneksel Hamsi Şenliği B...

Yorum Yazın