Cumhurbaşkanı Tatar, Anamur Halkına Teşekkür Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Tatar, Anamur Halkına Teşekkür Etti
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Cumhurbaşkanı Tatar, Anamur Halkına Teşekkür Etti

KKTC,Anamur Haber,Anamur Haberleri,Anamur Son Dakika, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

CUMHURBAŞKANI TATAR, ANAMUR HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Su Temini Projesi dolayısıyla Türk ulusuna ve Anamur halkına teşekkürlerini sunarak, proje için oluşturulan barajın yapımında Anamur’da üç köyün tahliye edildiğini ve bu köylerin yeniden rehabilitesinin sağlandığını hatırlattı ve Anavatan Türkiye’nin göstermiş olduğu fedakarlıklara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, maddi ve manevi Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye verdiği desteğin önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Tatar\'a ziyareti sırasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, küresel ısınmanın olduğu bir dönemde ve kurak bir ada olan ülkemize su temin edilebilmesinin önemine işaret ettiği konuşmasında, geçmişten beridir Anadolu’dan su temini özlemi içinde olunduğunu belirterek, başta projenin talimatını veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, eski Başbakan İrsen Küçük, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eski Tarım Bakanı Kenan Akın, Türkiye Cumhuriyeti eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gibi birçok insanın büyük emekleri sayesinde Türkiye’den ülkemize Anamur, Alaköprü Barajı’ndan “Asrın Projesi” ile dünyada bir ilki gerçekleştirerek denizaltından borularla büyük bir mühendislik projesiyle su temini sağlandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, 2015 yılından beri KKTC’ye Türkiye’den yılda ortalama 75 milyon metreküp su geldiğini belirtti.


BARAJ YÜZDE 85 DOLULUK ORANINA ULAŞTI



6 geminin yan yana deniz altında robotlarla çalışmasıyla 6 Ekim 2020 tarihinde Su Temin Projesi’ndeki onarım çalışmasından sonra tekrardan hayata geçirildiğine ve barajın yüzde 85 doluluk oranına ulaştığına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “O günden bu güne baraj tekrardan dolmaya başlamış ve o güzel görüntüyü tekrar görüyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Ovası için yapımı devam eden bir tünel ile barajdaki suyun buluşacağını belirterek narenciye sektörü ve fidan dikiminde tuzlanma oranın düşmesinin sağlanacağını kaydetti ve bunun Güzelyurt için sağlayacağı imkanlara işaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşma olması halinde, Anadolu’dan gelen suyun Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içinde Rum tarafı ile de paylaşılmasını öngördüklerini hatırlattı.


DEVLET SU İŞLERİ İDARESİ ARITMA TESİSİ’NE ZİYARET



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ardından Devlet Su İşleri İdaresi Arıtma Tesisi’ne geçerek Asrın Projesi kapsamında tamir edilen borular ve gelen suyun arıtılma koşulları ve süreçleri hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tatar, tesisin faaliyetlerinin yürütülmesinde görev alanlara teşekkür etti.








(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Eğitim-Sen ; Demokrasi, Doğa ve Hukuk Kırmızı ÇizgimizdirÖnceki Haber

Anamur Eğitim-Sen ; Demokrasi, Doğa ve H...

Anamur\'da Ormancılık Günü,tohum saçarak kutlandıSonraki Haber

Anamur\'da Ormancılık Günü,tohum saçarak...

Yorum Yazın