Çocukların,tatilde kendinizi keşfedin,yazarlığa ilk adımı atın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukların,tatilde kendinizi keşfedin,yazarlığa ilk adımı atın
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Çocukların,tatilde kendinizi keşfedin,yazarlığa ilk adımı atın
YAZARLAR, Yazar Servet Bal\'ın Yazıları, Anamur Haber,


ÇOCUKLAR, TATİLDE KENDİNİZİ KEŞFEDİN, YAZARLIĞA İLK ADIMI ATIN!

Sevgili çocuklar,

Bu yazımı yazar olmak isteyen ama ilk adımı nasıl atacağını bilemeyen siz çocuklar için yazıyorum. Sizlerin kendinize güvenemediğinizi, benden de yazar mı olur diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Unutmayın ki hiçbir yazar doğuştan yazar olarak doğmamıştır. Tabi ki doğuştan gelen yeteneklerimiz önemlidir ama esas önemli olan yazma konusunda yaptığımız alıştırmalardır, pratiklerdir.

Ben yazarlığı oyun oynamakla eş tutarım. Yazarlık benim için kelimelerle oyun oynamanın adıdır. Öykü yazma, masal yazma, günlük yazma, tiyatro metni yazma… Sizler de yazmanın zevkine vardığınızda, en sevdiğiniz ve asla bırakamayacağınız oyununuz yazarlık oyunu olacaktır. İçinizden kitap okumayı çok sevenler; belli bir okuma düzeyinin üstüne çıktıklarında, okudukları kitapların bazı yerlerinde, yazar, keşke bu bölümde böyle değil de şöyle yazsaydı gibi eleştirilerde bulunurlar. İşte böyle eleştiriler yapmaya başladığınız anda artık yazarlık için hazırsınız demektir. Çünkü artık kendi hayal dünyanızın derinliklerine inerek orada bulunan incilerinizi çıkarmanın zamanı gelmiştir.

Siz çocuklardan sürekli duyduğum “Ben çok güzel yazacağıma inanıyorum ama bir türlü yazmaya başlayamıyorum.” cümlesi geliyor. Çevrenizi, hayatınızı, yakınlarınızı ve hiç tanımadığınız ama ilginç insanları gözlemleyin. Gördüklerinizden ve etrafınızda yaşanan olaylardan ilginç olanları, yanınızda bulunan küçük not defterine sıcağı sıcağına not alın. Ya da bir rüyanızı sabah uyandığınızda unutmadan hemen defterinize yazın. İyi bir yazar olmanın ön koşulu çok kitap okumak ve çok iyi bir gözlemci olmaktır. Daha sonra bu küçük notlardan hareketle hayal dünyanızın derinliklerine inip kurgular geliştirin. Kahramanlarınızı istediğiniz kişilerden seçebilirsiniz. Hatta ilk öykünüzün kahramanı kendiniz olun. Bu söylediklerimi bir kere de olsa uygularsanız çok güzel öyküler, hatta romanlar yazacağınıza eminim. Yeter ki kendinize güveniniz tam olsun. Belki de öylesine yazdığınız bir öykü sizin ilk kitabınızda yer alacak ve yazar olacaksınız. Neden olmasın? Bu yaz tatilinde umudunuzu kesmeden, heyecanınızı yitirmeden, yaratıcılıkla dolu bir yazma serüveni yaşamanızı gönülden diliyorum.

Sizlere Anamur Manşet ailesi olarak bu alanda yardımcı olmak da isteriz. Yazdıklarınızı [email protected] adresine gönderirseniz, editörlerimizin incelemesinden geçen ve yayınlanması uygun görülen yazılarınızı Anamur Manşet ailesi olarak sitemizde yayınlamaktan gurur duyarız.

Haydi çocuklar! Haydi gençler! Yazmanın o kadar da zor olmadığını herkese gösterin. Unutmayın, büyük yazarlar ve büyük şairler ilk eserlerini sizler yaşındayken kaleme almışlardı. Hoşça ve sevgiyle kalın. Selamlar…

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur’a doğalgaz yine gündemdeÖnceki Haber

Anamur’a doğalgaz yine gündemde

Başkan Seçer\'den Anamur\'a Yeni Hal MüjdesiSonraki Haber

Başkan Seçer\'den Anamur\'a Yeni Hal Müj...

Yorum Yazın