Bozyazı'nın İlk Kadın Muhtarı Orhan'dan Önemli Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozyazı'nın İlk Kadın Muhtarı Orhan'dan Önemli Uyarı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Bozyazı Lenger Muhtarı EŞŞE ORHAN’dan ÖNEMLİ UYARI !

Bozyazı’nın  Lenger Mahallesi Muhtarı Eşe ORHAN,  son günlerde artan ve neredeyse tüm TÜRKİYE’de etkili olan orman yangınları ve alınacak önlemler üzerine bir mesaj yayınladı.

Lenger Mahallesi Muhtarı Eşe ORHAN yayınladığı mesajında ;

” Sayın Mahalle Sakinlerimiz,

Son dönemde bölgemizde artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle orman yangınları riski önemli ölçüde artmıştır. Hepimizin bildiği gibi ormanlarımız, doğanın akciğerleri olup, hem bölgemiz hem de gelecek nesillerimiz için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple, orman yangınlarını önlemek adına dikkat etmemiz gereken bazı hususları hatırlatmak isterim:

  1. **Ateş Yakmak ve Piknik Alanları:** Ormanlık alanlarda ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Piknik alanlarında ise sadece yetkililer tarafından belirlenen alanlarda ve izin verilen saatlerde ateş yakılabilir. Ateşi tamamen söndürmeden bölgeden ayrılmamalıyız.
  2. **Sigara Kullanımı:** Ormanlık alanlarda ve çevresinde sigara içilmesi büyük tehlike arz etmektedir. İzmaritleri yere atmamalı, güvenli bir şekilde söndürmeliyiz. Unutmayalım ki küçük bir kıvılcım bile büyük bir felakete yol açabilir.
  3. **Cam Şişe ve Atıklar:** Ormanlık alanlarda cam şişe bırakmak yangın riskini artırır. Güneş ışınları cam şişeler aracılığıyla yangın çıkarabilir. Bu nedenle, cam şişe ve diğer atıklarımızı mutlaka geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
  4. **Duyarlılık ve Bilinçlenme:** Ormanlarımızın korunması hepimizin sorumluluğudur. Yangın belirtileri gördüğümüzde derhal 112 veya 177 Orman Yangını İhbar Hattı’nı arayarak yetkililere bildirelim.
  5. **Gönüllü Katılım:** Mahallemizde yangın riskine karşı alınacak tedbirlerde gönüllü olarak yer almak isteyen vatandaşlarımız muhtarlığımıza başvurabilir. Birlikte, daha güçlü bir savunma hattı oluşturabiliriz.

Orman yangınlarını önlemek için alacağımız bu küçük ama etkili tedbirler, geleceğimizi güvence altına almak adına büyük önem taşımaktadır. Doğaya ve ormanlarımıza sahip çıkmak her birimizin görevidir ” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Deniz Barcın Yaylası'nda Vatandaşları Ziyaret EttiÖnceki Haber

Başkan Deniz Barcın Yaylası'nda Vatandaş...

Başkan Deniz Turizmi Geliştirme Toplantısına KatıldıSonraki Haber

Başkan Deniz Turizmi Geliştirme Toplantı...

Yorum Yazın