Bozyazı 15 Temmuz Yürüyüşü Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozyazı 15 Temmuz Yürüyüşü Gerçekleştirdi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Bozyazı 15 Temmuz Yürüyüşü Gerçekleştirdi

BOZYAZI, BOZYAZI HABER, BOZYAZI SON DAKİKA, MANŞET,

Mersin\'in Bozyazı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyüş düzenlendi.


15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Mersin\'in Bozyazı ilçesinde şehit kabri ziyareti ile başladı. Şehitler için dualar okundu, öğle namazını müteakip ilçe merkezindeki Denizci Mehmet Camii\'ne geçilerek Şehitlerin ruhuna mevlidi şerif ve dualar okundu.
Bozyazı Kaymakamlığı tarafından organize edilen yürüyüşe ise yüzlerce vatandaş katıldı. Mustafa Deniz Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.


Meydandaki kalabalığa hitap eden Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, ülkenin, 3 yıl önce FETÖ tarafından hain bir darbe girişimine maruz kaldığını hatırlatarak, \"Hatırlayın sabahın ilk ışıklarına kadar ülkemiz büyük bir mücadelenin içine girdi. Bu toprakların savunulması için alınan tankların, uçakların, topların, tüfeklerin ve bu toprakları korumakla yükümlü olduğunu düşündüğümüz bir takım insanlarımız maalesef bu silahları kendi ülkemize, kendi insanımıza, seçilmiş Cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümete çevirdiklerine şahit olduk. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünce yapılan hain darbe girişimi ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan\'ın tarihi çağrısı ile tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. 15 Temmuz da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inançlarına ağır bir darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum\" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan film gösterisi yer aldı, daha sonra 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi.


Kaymakam Taşdan ve Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya tarafından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kur\'an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunması ve yapılan duanın ardından verilen sala ile etkinlik sona erdi.


15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında yapılan yürüyüşe Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özer Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağlar Hanımeli, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar, kurum amirleri, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve BBP İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.










(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Seçer ; Bizim Yolumuz ÇağdaşlıkÖnceki Haber

Başkan Seçer ; Bizim Yolumuz Çağdaşlık

Anamur\'da 15 Temmuz Şehitleri AnıldıSonraki Haber

Anamur\'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Yorum Yazın