Beklenen An Geldi Anamur Kültür ve Muz Festivali Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beklenen An Geldi Anamur Kültür ve Muz Festivali Başladı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Beklenen An Geldi Anamur Kültür ve Muz Festivali Başladı
Anamur, Anamur Haber, Anamur Son Dakika, Anamur Belediyesi, Mehmet Türe, Burhanettin Kocamaz,

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali sportif ve kültürel ve sosyal etkinlikler başladı.

Kano yarışı, engelliler dart yarışı etkinliği, aile dostlarımız yarışıyor etkinliği ve Anamur için pedal çevirelim etkinlikleri ile Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali coşku ile başladı.

Kano Yarışı


Dragon çayında saat 16.30’da Kano Yarışı yapıldı. Yarışmanın Birinci Burak Akyol, İkinci Necati Şevik oldu.


Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Etkinlik sponsoru Koç Zeytinyağı Fabrikası sahibi Adem Koç birinciye yarım, ikinciye çeyrek altın ödülü takarken Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Rıza Kibrit ile Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel katılımcılara madalya taktim etti.


Başkan Mehmet Türe Etkinlik Sponsoru Adem Koç ve Yarışmacılara festivale desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Engelliler Dart Yarışması Etkinliği

Bugün Dragon Parkı doğusunda saat 18.30’da gerçekleştirilen engellilere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen Engelliler Dart Yarışları kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. ANED ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı´nın destek verdiği Dart yarışlarında 15 sporcu yarıştı. Yarışlar sonunda puanlama usulüne göre altın ödülleri Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Etkinlik Sponsoru Adem Koç tarafından taktim edildi.


Aile Dostlarımız Yarışıyor Etkinliği 

Engelliler dart yarışmasının hemen ardından hayvan sevgisini aşılamak için Aile Dostlarımız Yarışıyor etkinliği gerçekleşti. Aile Dostlarımız Yarışıyor etkinliğinde birbirinden güzel köpek ve kediler yeteneklerini sergileyerek kendi aralarında yarıştı. Yarışma sonrası dereceye girenlere Başkan Mehmet Türe ve Adem Koç ödüllerini taktim etti. Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Rıza Kibrit ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel katılan yarışmacılara madalya ve festival çantası hediye etti.

Anamur İçin Pedal Çevirelim Etkinliği

Saat 19.30´da Otogarın altında 19 Mayıs Caddesinde otogar altında başlayan Anamur İçin Pedal Çevirelim bisiklet sürme etkinliğine yediden yetmişe yaklaşık 30’a yakın bisikletçi katıldı. Türk bayrakları ile gerçekleşen bisiklet sürme etkinliğine vatandaşlar cadde ve sokaklardan alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 6 km´lik istikametin sonunda iskele alışveriş günlerinin yapıldığı bölüme ulaşan sporculara Anamur Muzu ve içecek ikramı yapıldı.


Başkan Mehmet Türe yarışmalara ve etkinliklere katılanlara, seyircilere ve festival etkinliklerine sponsor olan İş Adamı Adem Koç’a teşekkür ederken “Festivale sahip çıkmak Anamur’a sahip çıkmaktadır. ” Dedi. Başkan Mehmet Türe Festivale ve yapılacak etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.


Voleybol Turnuvası’nın Finalistleri Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde Festival kapsamında başlayan 7 takımın katıldığı voleybol turnuvasında finalistler belli oldu. Ünlüselek plajında yapılan çekişmeli maçlar sonrası Bargello Parfüm Takımı ve Bozdoğan Tarım Takımı finale kaldı. Yarın saat 18.00\'de Bargello Parfüm ve Bozdoğan Tarım arasında oynanacak final maçının ardından turnuvanın şampiyonu belli olacak.


Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali sportif ve kültürel ve sosyal etkinlikleri 2.gününde sörf yarışı, yüzme yarışı, masa tenisi turnuvası, minikler resim yarışması, tenis turnuvası ile tamamlandı.

Sörf Yarışı 

Sörf Yarışı bugün Ünlüselek plajında saat 13:30’da bayanlar ve erkekler olarak iki kategoride gerçekleşti. Bayanlar kategorisinde birinci Sonay Avşar ikincisi Buse Demir oldu. Erkekler kategorisinde ise birinci Aydın Çelik, ikinci ise Melih Akay oldu. Dereceye giren yarışmalara Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Sörf Yarışı Sponsoru Ünlüselek Otel’i Sahibi Uzay Ünlüselek tarafından ödülleri taktim edildi. Yarışmacılara Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Festival Tertip Komite Başkanı Ali Rıza Kibrit ile Anamur Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel tarafından madalya ve festival çantası hediye edildi.

Yüzme Yarışması

Sörf yarışı’nın ardından saat 15.00´da İskele Meydanında gerçekleşen yüzme yarışmasında bayanlar ve erkekler kategorisinde yaklaşık 40 sporcu kıyasıya bir mücadele sergiledi. Her yaştan yüzücülerin katıldığı yüzme yarışlarında yaklaşık 200 metrelik parkur heyecanlı çekişmelere sahne oldu. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara altın ödülleri Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Yüzme Yarışı Etkinliği Sponsoru Nehir Ambalaj Firması Sahibi Turabi Yeşilçayır tarafından taktim edildi.

Masa Tenisi Turnuvası

Bugün saat 16.00’da Masalım Çay bahçesinde gerçekleşen masa tenisi turnuvasında 16 yarışmacı aralarında kıyasıya mücadele etti. Turnuvanın Birincisi Şener Opak olurken ödülünü etkinlik sponsoru Koç Zeytin Yağı Fabrikası Sahibi Adem Koç’tan aldı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe katılımcılara teşekkür ederek madalya ve festival çantası hediye etti.

Minikler Resim Yarışması

Saat 19.30´da Rauf Denktaş Parkı Anfi Tiyatro´da Mine Sanat Merkezi organizasyonluğunda gerçekleştirilen resim yapma yarışmasına yaşları 6 ile 12 arasında değişen yaklaşık 60 minik katıldı. Yarışma sonrası dereceye giren miniklere ödülleri taktim edilirken Ankara Mamak Halkoyunları Grubu yöresel oyunlarını sergiledi.

Plaj Voleybolu Turnuvası

Anamur 11.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’nin başlangıç ve bitiş etkinliği olan plaj voleybolu müsabakalarının final maçı bugün saat 19.00´da Ünlüselek otel plajında gerçekleşti. Konak İnşaat Sahibi Yener Fazlıoğlu sponsorluğunda gerçekleşen Voleybol Turnuvasında Bargello Parfüm Takımı ve Bozdoğan Tarım Takımı arasında oynanan final maçını Bargello Parfüm kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Müsabakalarda birinci Bargello takımına tam altın ve müsabakalarda ikinci olan Bozdoğan Tarım takımına yarım altın ödüllerini Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Rıza Kiprit, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel taktim etti.

Tenis Turnuvası

Son olarak Burhanettin Kocamaz Tenis Kortlarında ANTİSK işbirliği ile tenis turnuvası gerçekleşti. . Konak İnşaat Sahibi Yener Fazlıoğlu sponsorluğunda gerçekleşen Tenis Turnuvası’nın birincisi Ayhan Saraç ikincisi ise Oğuzhan Erdem alırken üçüncü Yusuf Taner Kafadar oldu. Tenis turnuvası dereceye girenlere ödüllerini Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’den aldılar.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur 11.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali´ne destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz´a, Festival sponsorlarına, belediye çalışanlarına, sporculara, güvenlik tedbirlerini alan emniyet güçlerine, etkinliklere katılan STK´lara ve festivale ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Türe 28-29-30 Temmuzda ki konserlere ve etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.


28 TEMMUZ 2017 CUMA 3. GÜN



10:00 – D-400 Karayolu’nda muz ikramı (Mamure Kalesi)



10:30 – Motokros ve Jeep Show (Muzlu Kadın Heykeli, şehir içi, 19 Mayıs caddesi, İskele)



18:00 – Festival Yürüyüşü (Belediye önü, Halide Edip Adıvar Cad, Emniyet Müdürlüğü,



Saçkan Kavşağı, Çavuşpınarı Parkı, Muşurup Sanat Sokağı)



18:20 – Belediye Konservatuarı Minikler Halk Dansları Gösterisi (Emniyet Müdürlüğü önü)



18:30 – Azerbaycan Halk Dansları Gösterisi (Saçkan Kavşağı)



18:40 – Ukrayna Halk Dansları Gösterisi (Çavuşpınarı parkı)



18:50 – ÇAVUŞPINARI PARKI ETKİNLİKLERİ



Saygı Duruşu-İstiklal Marşı



Festival Çelenk sunumu



Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin konuşması



Mamak Belediyesi Halk Dansları gösterisi



19:15 – MUŞURUP SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ



Yerel yemekler kokteyli



Halk Dansları gösterileri



FESTİVAL ALANI ETKİNLİKLERİ (Belediye Sosyal Tesisleri)



19:00 – 24:00 – Kültürel, Ticari çadır-stant gezileri



20:30 – 21:15 – Halk Dansları Gösterileri



22:00 – Halk Konseri: ORHAN HAKALMAZ



29 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ 4. GÜN (Belediye Sosyal Tesisleri, festival alanı)



19:00 – 24:00 – Kültürel, Ticari çadır-stant gezileri



20:30 – 21:15 – Halk Dansları Gösterileri



21:15 – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve



Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin konuşmaları



22:00 – Halk Konseri: KIRAÇ



30 TEMMUZ 2017 PAZAR 5. GÜN (Belediye Sosyal Tesisleri, festival alanı)



19:00 – 24:00 – Kültürel, Ticari çadır-stant gezileri



20:30 – 21:15 – Halk Dansları Gösterileri





22:00 – Halk Konseri: TUĞBA YURT


loading...

var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });













  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur D-400\'de Sürücülere Anamur Muzu DağıtıldıÖnceki Haber

Anamur D-400\'de Sürücülere Anamur Muzu...

Anamur Makilik Alanda YangınSonraki Haber

Anamur Makilik Alanda Yangın

Yorum Yazın