Başkan Gümüş'ten Yerli Muza Destek Veren Marketlere Teşekkür, İthal Muz Satan Zincirlere Boykot Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Gümüş'ten Yerli Muza Destek Veren Marketlere Teşekkür, İthal Muz Satan Zincirlere Boykot Çağrısı
YILMAZ İNŞAAT
Abone ol
Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, yerli muz üreticisine destek vererek reyonlarında ithal muz satmayan ŞOK Market ve Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'ne teşekkür ederken, ithal muz satmaya devam eden zincir marketlere karşı üreticilere ve vatandaşlara yerli muza sahip çıkma çağrısında bulundu.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş'ten Yerli Muz Çağrısı

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, yaptığı basın açıklamasında yerli ve milli muz üretimine verdikleri destek nedeniyle reyonlarında ithal muz bulundurmayan ŞOK Market ve Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'ne teşekkür etti.

Başkan Gümüş, ulusal basında ve televizyon kanallarında yapılan teşekkür açıklamasının ardından ŞOK Market Muz Alım Müdürü Ahmet Er ile Alanya ŞOK Market Mevsim Muz Depo İşletme Müdürü Ali Kahiloğulları'nın Anamur-Bozyazı Ziraat Odası'nı ziyaret ettiğini belirtti.

Gerçekleşen ziyarette ŞOK Market yetkililerinin bugüne kadar reyonlarında ithal muza yer vermediklerini ve bundan sonra da satmayacaklarını ifade ettiklerini aktaran Gümüş, yetkililerin muz alımlarını doğrudan üreticilerden, üretici kooperatiflerinden ve üretici birliklerinden yapmak istediklerini dile getirdiğini söyledi.

Başkan Ahmet Şeref Gümüş, Anamur-Bozyazı Ziraat Odası olarak yerli muz üretimini ve üreticiyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

"İthal Muz Satan Zincir Marketlere Tepkimizi Göstermeliyiz"

Açıklamasında üreticilere de seslenen Gümüş, yüksek maliyetlere rağmen yerli muz alımına yanaşmayan ve ithal muz satışını sürdüren zincir marketlere karşı ortak tavır alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Gümüş, üreticilerin kendi emeğine ve geleceğine sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Maliyetlerin yüksek olduğu bu süreçte yerli muzumuzu almamakta ayak direten ve ithal muz satmaya devam eden zincir marketlere karşı tepkimizi net bir şekilde koymalıyız. Kendi geleceğimize ve emeğimize sahip çıkmazsak üretimimizi sürdürmemiz imkânsız hale gelir."

"Yerli Muzun Üretim Maliyeti 42,35 TL"

Ahmet Şeref Gümüş, yerli muzun kilogram başına üretim maliyetinin 42,35 TL olduğunu, buna rağmen üreticinin ürününü 25 TL gibi düşük fiyatlarla satmak zorunda kaldığını belirterek, yerli üretimin korunmasının hem üreticinin hem de ülke ekonomisinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başkan Gümüş, açıklamasının sonunda yerli üretime destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek vatandaşları yerli muz tercih etmeye davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur’da Yıkılan VakıfBank Atatürk Ortaokulu İçin İhale Tarihi Belli OlduÖnceki Haber

Anamur’da Yıkılan VakıfBank Atatürk Orta...

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Sedat Ahmet Yılmaz Görevine BaşladıSonraki Haber

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Sedat Ahm...

ANMUR MANŞET TANITIM

Yorum Yazın