Ayhan Güvenden Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayhan Güvenden Basın Açıklaması
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Ayhan Güvenden Basın Açıklaması
Ayhan-Guven\'den-Basin-Aciklamasi

CHP Anamur İlçe eski Başkanı ve CHP Anamur Belediye Başkanı A. Adayı Ayhan Güven, sosyal medyada ve kamuoyunda dolaşan kendisine ait ses kaydı ve bununla ilgili çıkan tartışmalara yazılı bir basın açıklamasıyla cevap verdi.


Güven’in konuyla ilgili yazılı Basın Açıklaması şöyle;

            KAMUOYUNUN DİKKATİNE…

17.08.2013 Tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığına seçildim.12.11.2018 Tarihinde 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde partimden belediye başkan adayı olabilmek için istifa ettim ve aday adayı oldum. 27 Ocak tarihli parti meclisimizin kararı ile CHP Anamur Belediye başkan adayı olarak sn Durmuş Deniz gösterildi.Daha parti meclisinde oylama geçmeden adayımızın yanında durarak Ankara’da kaldığımız otelde bir araya geldik ve adayımızın arkasında olduğumuzu bütün ilçe kamuoyuna deklare ettik.

Daha sonra; adayımızın  30 Ocak’ta ilçemize gelmesi ile birlikte hep beraber diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte basın açıklaması yaparak seçim kampanyasını başlattık ve hep beraber çalışmalara elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık.Hatta bütün seçim kampanyası boyunca tüm mahalle toplantılarına katılarak şahsına destek veren tek aday adayıyım.

Seçim çalışmalarımız sırasında kullanılan araçların şoförü olan bir arkadaşımızın uygunsuz davranışları sonucu elinden kullandığı aracının anahtarının alındığını öğrendim.Nedeni ne diye araştırdığım zaman çalışan arkadaşlarımıza karşı uygunsuz davranışlarda bulunduğunu Whatsapp görüşme kayıtlarından tanık oldum.Daha sonra bu arkadaşımız kendi özel aracındaki partimizin  ve adayımızın  fotoğraflarını sökerek karşı partinin ve adayın fotoğraflarını yapıştırmış olduğunu ve bunları Whatsapp’ta  CHP çalışma grubunda paylaştığına grupta bulunan tüm arkadaşlarla tanık oldum.Kendisini arayıp bunun iyi bir şey olmadığını kaldırması gerektiğini söyleyince kendisi bana kendisine haksızlık yapıldığını,partiye oy vermeyeceğini ve karşıya çalışacağını belirtmesi üzerine bende onu teskin etme,gazını alma bağlamında ‘’haklısın düzeltiriz’’ bağlamında konuşmalar gerçekleştirdim.

Daha sonra;bu olaylar olmadan önce belirlenen ve ilçe seçim kuruluna gönderilen sandık görevlileri listesinde kendisinin sandık görevlimiz olduğunu bu görevi yapamayacağını ilçe başkanlığımıza bildirmesi dolayısı ile yedek sandık görevlisini görevlendirmek istedik ancak yedek sandık görevlisinin de sağlık sorunları dolayısı ile sandık başına gelemeyeceğini gördükten sonra sandığın boş kalmaması adına arkadaşımızla tekrar irtibata geçtim.

En son;Bahçe mahallesinde yapılan akşam mitingimizden sonra alkollü bir ortamda kendisi ile yaptığımız görüşmede şu an ilçe kamuoyunda çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılan görüşmeyi gerçekleştirdim.Arkadaşımızda bu görüşmeyi kayda alarak, adayımıza dinletip servis ederek partiden gönderilmesinin intikamını şahsım üzerinden almış oldu.

Bir gün sonra adayımızla birlikte bir arkadaşımızın ofisinde yaptığımız görüşmede bu görüşmenin izah edilebilecek bir yönü olmadığını amacı farklı iken görüşme içeriğinin amacını aştığını ve bu konuda beni affetmesini istedim ve özür diledim.

Görüşmenin amacı ne olursa olsun ilk olarak;

Her ne kadar onun önceki konuşmalarında ki ifadelerini  kendisine karşı tekrar kullanmış olsam da bu konuşmanın haddini aşan bir konuşma olduğunu,bu ifadelerin benim ağzımdan çıkmaması gerektiğinin bilincindeyim ve bu konuda tüm ilçe kamuoyundan,partimiz kamuoyundan,adayımız ekibi  ve ailesinden  ve özellikle Akine mahallelilerimizden özür diliyorum.

Şu hususunda bilinmesini özellikte belirtmek isterim ki;gerek 31 Mart 2019 seçimlerinde gerekse daha önce yapılan seçimlerde ülkemizin temel taşı ve Cumhuriyetimizin,demokrasimizin yılmaz savunucusu  olan partimize karşı herhangi bir karşı duruş sergilemedim.

Bütün ilçe kamuoyunun bildiği üzere;

17.08.2013’de ilçe başkanı olduğum zamandan aday adaylığı için istifa ettiğim 12.11.2018 tarihine kadar 2014 yerel,7 Haziran 2015 ve 1 Kasım2015 genel seçimler,referandum seçimleri,anayasa seçimleri ve en son 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde ilçemizin 56 mahallesinde partim ve ülkemin geleceği adına çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmadım.Son yerel seçimlerde de adayımızın ilk haftalarda programını hazırladım kendisine sundum ve ilçede seçim için görüşülmesi gereken kişilerin listesini verdim,partinin sandık kurulları belirlenmesi,konvoyların düzenlenmesi noktasında yardımcı olmaya çalıştım,partinin seçime hazırlanması noktasında bütün yazışmaları gerçekleştirdim.

Tüm bunlara rağmen;daha sonra öğrendim ki eşimin okuluna kontrol amacı ile insanlar gönderilmiş,oturduğum evim 10 gün süreyle sürekli izlenmiş, arkadaşlarım izve köşelere çekilerek sürekli taciz edilmiş.

Sonuç olarak;31 Mart yerel seçimlerinde partimiz ve adayımız nerede ise 3 partiye karşı savaş vererek 15697 gibi bir oy almıştır. Ama ittifakın adayı 19545 oy alarak seçimi kazanmıştır.Seçim stratejisi olarak Millet ittifakının diğer partisi ile irtibata geçilerek daha iyi bir sonuç alınabilir ve seçim kazanılabilirdi.Ancak adayımızın ve bizlerin çabasına rağmen ortak bir konsensüs sağlanamamıştır.

Seçim sonuçlarından da görüleceği üzere aradaki fark 3848 oy’dur.Bu oy farkına rağmen seçimin kaybının birilerine ve bir kişiye yıkılması çabasını,hukuksuzca elde edilmiş bir ses kaydı üzerinden itibar erozyonuna uğratılmaya çalışılmamı  kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

TEKRAREN;

KAMUOYUNDA SERVİS EDİLEN SES KAYDI İLE İLGİLİ OLARAK,TÜM İLÇE KAMUOYUNDAN,PARTİM TABANIMDAN,ADAYIMIZ EKİBİ VE AİLESİNDEN ÖZELLİKLE’DE AKİNE MAHALLELİLERİMDEN ÖZÜR DİLİYORUM.

Bu gerçekler altında;Partime, ilçe örgütüme ,parti tabanıma daha fazla zarar vermemek adına üyesi olmaktan onur duyduğum,Cumhuriyetimizin yıkılmaz kalesi CUMHURİYET HALK PARTİSİ üyeliğimden istifa ediyorum.
var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || [];
var rid2=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad2\').id= rid2; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_2\', [\'fluid\'], rid2); });

(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});
loading...
(sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : \"632512\", domain : \"n.ads1-adnow.com\" });

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozyazıda Seçime İtiraz Oylar Yeniden SayılıyorÖnceki Haber

Bozyazıda Seçime İtiraz Oylar Yeniden Sa...

Durmuş Denizden AçıklamaSonraki Haber

Durmuş Denizden Açıklama

Yorum Yazın