Anayasa Değişiklikleri İşlemeye Başlarken

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anayasa Değişiklikleri İşlemeye Başlarken
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anayasa Değişiklikleri İşlemeye Başlarken
YAZARLAR, Hüseyin Şinasi, Anamur, Anamur Haber, Anamur Son Dakika,


Hüseyin Şinasi / Anamur Manşet ; 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halkoylamasına ilişkin eleştiriler devam ederken, resmi sonuçlar YSK tarafından ilan edilip, resmi gazetede yayımlandı.

16 Nisanda kabul edilen anayasa değişiklilerinin ilk yansıması ve halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanının bir partiye üye olabilmesiydi. 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu olarak Ak Parti Genel Başkanlığından ayrılmıştı. 2 Mayıs 2017 günü düzenlenen bir tören ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden Ak Partiye üye oldu. 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak Olağanüstü Kongrede yeniden Ak Parti Genel Başkanlığı seçimine aday olarak katılıyor. Başbakan Binali Yıldırım dahil başka bir adayın çıkması beklenmiyor.

Anayasa değişikliğinin hemen uygulamaya geçecek ikinci ayağı, HSK’nın yeniden yapılandırılması olacak.

Yeni düzenlemede Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun adı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak değişiyor. Daha önce 22 olan üye sayısı 13’e inecek. Hakimler ve Savcılar Kurulu 2 daireden oluşacak. TBMM tarafından seçilecek Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelikleri için 83 adayın başvuru yaptığı belirtiliyor.

Bu kurula Adalet Bakanı başkanlık edecek. Ayrıca Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun tabii üyesi olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı tarafından atanacak 4 HSK üyesinden 3’ü adli yargı mensupları arasından 1 üye de idari yargı içinden belirlenecek. Geri kalan 7 üyenin 3’ü Yargıtay üyeleri arasından, 1 üye Danıştay üyelerinden, 3 üye üniversitelerin hukuk fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri ve avukatlar arasından en az birinin öğretim üyesi ve en az birinin avukat olma şartıyla TBMM tarafından seçilecek.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları içinden seçilecek 9 kişilik alt komisyon, bu 83 aday arasından 21 kişiyi belirleyip, meclis genel kuruluna bildirilecek.

Komisyon, her bir üyelik için 3 adayı, üye tam sayısının 3\'te 2 çoğunluğuyla belirleyecek. Birinci oylamada aday belirleme işleminin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tam sayısının 5\'te 3 çoğunluğu aranacak. Bu oylamada da aday belirlenemediği takdirde her bir üyelik için en çok oyu alan 2 aday arasında ad çekme usulüyle aday belirleme işlemi tamamlanacak.

Yeni düzenlemeye göre Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri 4 sene görev yapacak, süresi bitenler yeniden seçilebilecek. Boşalan üyelik için 30 gün içinde seçim yapılacak.

Bu şekilde belirlenen bir kurulun nasıl olup da bağımsız ve tarafsız olabileceğini bilen birileri varsa beri gelsin.

Hoşça kalın.






Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();





loading...

var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();



(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });






/* DO NOT MODIFY */ (function(w,d) { w.cdxhd = w.cdxhd || []; w.cdxhd.push({ \"cdxhd_bpid\":208199, \"cdxhd_dev\": \"mobile\", \"cdxhd_plugin\":\"sticky\", \"cdxhd_settings\": { \"position\":\"footer\" }, \"cdxhd_vtag\":20151021, \"cdxhd_slot\":w.cdxhd.length }); var s = d.createElement(\"script\"); s.async = true; s.src = \'//static.dskfv.de/js/loader_v2.js?cb=\'+(new Date().getMinutes()+new Date().getHours()); d.head.appendChild(s); }(this,document));










  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur\'da Elektrik Kesintisi YaşanacakÖnceki Haber

Anamur\'da Elektrik Kesintisi Yaşanacak

Lise Öğrencisi Baraj\'da BoğulduSonraki Haber

Lise Öğrencisi Baraj\'da Boğuldu

Yorum Yazın