Anamur'da Muz Üreticileri Bilgilendirme Ve Bilinçlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur'da Muz Üreticileri Bilgilendirme Ve Bilinçlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

Anamur ve Bozyazı muz üreticileri bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısında Anamur ticaret ve sanayi odasında bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Muz ve Çilek üreticisi Soner Cedit açılış konuşmasında tamamen gönüllü olarak bir araya geldiklerini ve yaklaşık bir buçuk aydır neler yaptıklarından bahsetti.

Cedit şu anda salonda yerel basın olarak sadece Anamur Manşet ’in olduğunu Anamur Manşetin Şimdiye kadar üreticilerin her daim yanında olduğunu gördüklerini burada ayrıca üreticiler adına Anamur Manşet ve yöneticilerine teşekkür ettiklerini iletti

Cedit ilk olarak Anamur hal müdürlüğüne giderek daha önce söz verilen Işıklı tabelanın faaliyete geçmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunduklarını âtıl halde bulunan tabelanın bir an önce ışıklı tabela ya çevirip üreticiye daha şeffaf piyasanın duyurulması konusunda çağrıda bulunduklarını belirtti.

Cedit daha sonra Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ı ziyaret ettiklerini ve Anamur Belediyesi bünyesinde Tarım Müdürlüğü kurulması talep ettiklerini Anamur halkının %95 inin tarımla uğraştığını ve Tarım Müdürlüğü'nün çok önemli olduğunu bunu Anamur Belediyesi Başkanı Hidayet Kılınç’a ilettiklerini belirtti.

Cedit daha sonra Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna'yı ziyaret ettiklerini komisyoncu ve aracılar ile piyasa konusunda üreticilerin de katılma talepleri olduklarını ve burada Mehmet Tuna'ya bir köprü görevi görüp bizleri komisyoncu ve aracı arkadaşlarla bir araya getirme talepleri olduğunu söyledi Bu taleplerinin kabul olduğunu ve bunun neticesinde komisyoncu ve aracılar ile birlikte toplantının sonunda muz sezonunun başlamasına  kadar Anamur'da muzun serbest piyasa olmasın da karar alındığını kılındığını belirtti.

Daha sonra gönüllü olarak çalışma yürüten üreticiler kendilerini tanıttı; Mikail Bulut, Ali Ufuk Yılmaz, İsmail Deniz, Özay Özateş, Mevlüt Saydam ve Ersin Öztürk muz, çilek ve patlıcan üreticisi olduklarını ve tamamen gönüllü olarak bu çalışmalarını yürüttüklerini söylediler.

Üreticilerin sorunları ile ilgili olarak belirli başlıkları belirlediklerini belirten Cedit sözü Ali Ufuk Yılmaz'a bıraktı Ali Ufuk Yılmaz muz piyasası belirlenirken kısa mesaj yoluyla kimin nerede nasıl kimlerle belirlediği belli olmayan muz piyasasını şeffaflıktan uzak üreticilerinin taleplerinden uzak olduğunu belirterek farklı piyasaların ıslak imzalı şekilde farklı yerlerde belirtildiğini belirlendiğini üreticilerle paylaştı. Anamur Bozyazı Alanya Manavgat gibi bölgelerde muz piyasasının kısa mesaj yoluyla Telegram mesajı ile WhatsApp mesajı ile belirlendiğini çok yanlış olduğunu belirtti salona bilgilendirme çıktıları verildi ve piyasanın Tefenni, Burdur gibi bölgelerde ıslak imzalı tutanakla belirlenmesi gerektiğini söyledi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin'e Hem Müjde, Hem De Uyarı GeldiÖnceki Haber

Mersin'e Hem Müjde, Hem De Uyarı Geldi

Anamur Sanayi Işıklarında Zincirleme Trafik Kazası Meydana GeldiSonraki Haber

Anamur Sanayi Işıklarında Zincirleme Tra...

Yorum Yazın