Anamur'da Hint İnciri Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur'da Hint İnciri Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hint İnciri yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Özcan Günger / Anamur Haberleri ;Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hint İnciri yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Hint İnciri yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantısına, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir,Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç,Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalıya ,Erdemli İlçe Tarım Müdürü Mesut Yıldız,Aydıncık İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ömerkayhaoğlu,Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş , Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ,Anamur Hal Dernek Başkanı Ali Çevik,Anamur İçe Tarım Müdürü Hasan Bostan,Anamur Esnaf Odası Başkanı Özcan Poçulu ve üreticiler katıldı.

Toplantıda hint incirinin yetiştiriciliği ile  budanması ,bakımı ,çeşitleri , hangi sektörde kullanıldığı konuları anlatıldı.Hint incirinin geleceği,pazarı ve üretcilere ekiminin anlatıldığı toplantıya ilği yoğundu.

Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatif Başkanı Ergun Doğan konu ile şöyle dedi; 

''Hint incirinin yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantımıza katılan tüm protokole ve bilinçli üreticiliği benimsemiş çok değerli çiftçilerimize ,kooperatifimizin değerli ortaklarına ve incirinin yetiştiriciliğinden budamasına meyvesinden neler üretildiğine yurt dışı talep ve fiyatlarına,nerelere nasıl dikim yapabileceğimize kadar gerekli bilgileri veren Erdemli İlçeTarım Koop.Sorumlusu Avni Taşyür'e sonsuz teşekkür ediyoruz.''

Toplantı konuşmaların ardından ilerleyen saatlerde sona erdi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren teklif TBMM’deÖnceki Haber

Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içe...

Dalgalar Nedeniyle Oluşan Zemin Boşlukları DoldurulduSonraki Haber

Dalgalar Nedeniyle Oluşan Zemin Boşlukla...

Yorum Yazın