Anamur\'da \'\'Halkkart\' Başvuruları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur\'da \'\'Halkkart\' Başvuruları Başladı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur\'da \'\'Halkkart\' Başvuruları Başladı
Anamur Haber, Anamur Son Dakika, MANŞET, Mersin Büyük Şehir Belediyesi, Vahap Seçer,

Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, \'Halkkart\' olarak adlandırılan sosyal destek kartı için Anamur\'da başvuruların başladığı bildirildi.Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır konu ile bir açıklama yaparak \'Halkkart\'  sosyal destek kartı için Anamur\'da başvuruların başladığını bildirdi.

Açıklama şöyle ; 

\'\'Başkanımız Sayın Vahap Seçer\'in talimatlarıyla, Halk Kart ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi\'nin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilk aşamada gerçek ihtiyaç sahibi 6 bin 800 vatandaşın hesabına paraları bugün yüklendi.

Başvurular: Anamur Meski Binası 2. Katında alınmaktadır.\'\'


DETAYLI BİLĞİ

Halkkart alarak çeşitli fırsatlardan yararlanmak isteyenler ihtiyaç sahipleri, \'mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart\' adresinden ve merkez Akdeniz ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi\'ne bizzat başvuru yapabilecek. İlçelerde yaşayanlar ise Belediye Koordinasyon Şube Müdürlükleri\'ne giderek işlemleri başlatabilecek. Başvuruların incelenmesinin ardından ekonomik durumu kart almaya uygun olan Mersinliler, Halkkart sahibi olacak.

Sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar Halkkart\'tan yararlanabilecek. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilecek olan kartlara her ay ihtiyaç sınıfına göre belirlenecek tutarlarda TL yüklenecek. Vatandaşlar diledikleri gibi bu karttaki miktar kadar alışveriş yapabilecek.

Halkkart İçin Titiz İnceleme

Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla başvurular titizlikle alınırken, daha önceki yardımlardan yararlanan vatandaşların belgeleri ve maddi durumları da tek tek inceleniyor.
Yardımların adil ve hakkaniyetli olması için tüm önlemler alındı


Başvuru yoğunluğu dikkat çekerken, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yardımların adil, hakkaniyetli ve gerçek sahiplerine ulaşması için gerekli tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanları eşliğinde Halkkart için gelen başvuruları titizlikle incelemeye alıyor. Ayrıca, belediyenin sosyal yardımlardan daha önce de faydalanan mevcut 7 bin 600 kişinin belgeleri ve mevcut maddi durumları da tek tek inceleniyor.

MANŞET, Anamur Haber, Anamur Son Dakika, Vahap Seçer, Mersin Büyük Şehir Belediyesi,



(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur\'da Bugün Vefat Edenler 01 Kasım 2019 CumaÖnceki Haber

Anamur\'da Bugün Vefat Edenler 01 Kasım...

Öğrenciler Okuma Saati Etkinliğini Karakolda YaptılarSonraki Haber

Öğrenciler Okuma Saati Etkinliğini Karak...

Yorum Yazın