Anamur TEMA Vakfı İlçe Sorumlusu, Kaymakam Bilal BOZDEMİR'İ ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur TEMA Vakfı İlçe Sorumlusu, Kaymakam Bilal BOZDEMİR'İ ziyaret etti
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Tema Vakfı ilçe Sorumlusu Murat Kasapoğlu ve Gönüllü ekibi Kaymakam Bilal Bozdemir'i ziyaret edip TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın teşekkür mektubunu ilettiler.

Tema Vakfı ilçe Sorumlusu Murat Kasapoğlu ve Gönüllü ekibi Kaymakam Bilal Bozdemir'i ziyaret edip TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın teşekkür mektubunu ilettiler.
Murat Kasapoglu Kaymakam Bilal Bozdemir'e TEMA Vakfı'nın gönüllü sayısını bu yıl,  Bir milyonu aştığını, TEMA Vakfı'nin yurt genelinde  ve yerelde yaptığı çalışmalar okullarda yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Bilal BOZDEMIR 
TEMA Vakfı ülkemizin en büyük en saygın çevre  kuruluşu oldugunu TEMA Vakfı nin siyaset üstü, her düşünceye eşit mesafede durdugu icin Türkiye de Dünya da saygınlığını koruduğunu çalışmalarını takdir ettigini belirtip,Kurucu onursal başkan rahmetli Hayrettin Karaca rahmetle yad etti.

TEMA Vakfı ilçe sorumlusu Murat Kasapoglu'na da   çevrede gördüğü olumsuzluklardan,  gece gündüz, kendisini özel telefonundan aramasını söyledi.

Ziyarette Kaymakam Bilal Bozdemir;
Deniz kaplumbağlarının
 korunması, yumurtlama alanlarının çaybahceleri tarafından sulanmaması, şezlong,masa konulmaması. Işıklandırmaya dikkat edilmesini, Kum zambaklarının yoğun olduğu yerlerde korunması için, polis ve ilgili birimlere talimat verdiğini 24 saat esasına göre buralarin polis ve ilgili birimlerce  kontrol edildigini, herhangi bir olumsuzluk görüldüğünde anında müdahale edildiğini söyledi.
Ayrıca Dragon çayı ıslah 
 çalışmasında çevresel sorunların maksimuma indirilerek yapılması için DSİ Bölge müdürlüğü ile sürekli görüştüğünü söyledi. Bu bağlamda beton kullanılarak yapılması planlanan ıslah çalışmasını, Ankara da ilgili Bakanlık ve DSİ Bölge Müdürlüğü ve ilgili makamlara görüşerek Taş kullanarak yapılmasını sağladığını,
Mevcut Ağaçların kesilmeden, taşlarin arasında veya gerisinde kalarak duvar örülerek kurtarılması için çalıştığını bunun içinde ilgili makamlarla diyalog icinde bulunulduğunu ifade ederek, Ağaçların dalının dahi kesilmesine bir canlının yok edilmesine gönlünün razı olmadığı çevre sorunun kendisinin özel sorunu oldugunu, Çevrenin korunması için özel ilgilendiği ve sorunun çözümü için anında müdahale ettiğini söyledi.
Dragon Çayının üzerinde Kıbrıs'a su temin eden büyük bir baraj olduğunu, Barajda meydana gelecek olası kontrolsüz su boşalmasında  da 
Sel taşkınlarin önlenmesi, vatandaşların can ve mal kaybı yaşamaması için  çayda ıslah edilmesin zorunlu olduğunu söyledi.

İlçede balıkçılar ve tekne sahiplerinin madur olmaması için balıkçı barınağı yapılacağını,

İlçenin en büyük iki akarsu çayı Dragon ve Sultansuyu Çayını koruyacağını, Akarsuların kirletilmesinin ve yasal olmayan yollarla işgal edilmesinin önüne gecilmesinde kararlı olduğunu söyledi.

Ziyarette Kaymakam Bilal Bozdemir TEMA nın çevre sorunları ile mücadelesinde ve  okullarda yürütülen projeler ve Doğa Eğitim de  her türlü destegini sürdüreceğini söyledi.

Sıcak bir ortamda  gerçekleşen ziyaret birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bitti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozyazı'da Muz Serasında Binlerce Kök Kenevir Bitkisi Ele GeçirildiÖnceki Haber

Bozyazı'da Muz Serasında Binlerce Kök Ke...

Büyükşehir’in Dokunuşları Anamur’un Çehresini DeğiştiriyorSonraki Haber

Büyükşehir’in Dokunuşları Anamur’un Çehr...

Yorum Yazın