Anamur Keşif Grubu, Lütfen Evinizden Çıkıp, Doğa İle Kucaklaşınız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Keşif Grubu, Lütfen Evinizden Çıkıp, Doğa İle Kucaklaşınız
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Keşif Grubu, Lütfen Evinizden Çıkıp, Doğa İle Kucaklaşınız

Anamur Keşif Grubu , lütfen e
vinizden çıkıp, doğa ile kucaklaşınız. 

Sağlıklı, uzun yaşamanın sırrının, evden çıkıp, doğa ile kucaklaşmakta olduğuna inanıyoruz. Bu inançla; doğayı, insanları, özellikle de bir birini seven arkadaşlar olarak bizler beş yıl önce bir araya geldik ve kendimize ‘’Anamur Keşif Grubu (keçi) adını verdik.

Öncelikli amaçlarımız; Sağlıklı yaşamak, yeni yerler tanımak, zirvelere çıkmak olsa da, bunun yanında bir dostluk grubu içinde olmak, doğanın zenginliklerini tanıtmak, evden çıkıp doğa ile kucaklaşmayı insanlara sevdirmek de amaçlarımız arasında.

Burada isimlerini açıklamaya gerek olmayan çok iyi arkadaşlarımla; Yürüyüşe başladığımızda en çok dikkat ettiğimiz şey arkadaşımızın emniyeti, huzuru ve dostluğumuzdur. Bu nedenle her yürüyüşten sonra bir birimize daha büyük bir sevgi ile kenetleniriz. Yürüyüşte kimsenin ayağı kaymasın, burnu kanamasın diye hep birbirimizi gözetiriz. Yürüyüş prensiplerimizi içimizdeki ulusal ve uluslar arası önemli dağlara tırmanmış profesyonel arkadaşlarımızdan edindik.

Şimdiye kadar Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke, Erdemli, Kazancı, Gazipaşa İlçelerinin sınırları içindeki sayısız dağa tırmanıp zirve yaptık. Özellikle de Anamur’umuzu çevreleyen tüm dağlarımıza onlarca kere tırmandık.

Tırmanacağımız dağın neresi olacağını, yapısını, tırmanma ve iniş güzergahını haftalar öncesinden araştırıp, planlarız. Katılabilecek arkadaşlarımızı tespit ettikten sonra, buluşma saati ve noktasını belirleriz. O gün bizim için akşamdan başlar, heyecanı, hazırlığı, eşlerden izin alınması ve sabahleyin 5 yada 6 da kalkılması yürüyüşün hazırlık safhasını oluşturur. Kahvaltı mutlaka zirvede yapılır, öncesinde bir yada iki kere terden ıslanan çamaşırlar değiştirilir. Tırmanış sırasındaki tempoyu, molayı (genellikle mola verilmez) yürüyüş lideri belirler ve ona mutlak uyulur. Herhangi bir sebeple geriye düşen arkadaş, yürüyüş lideri yada diğer arkadaşların desteği ile motive edilir, kimse yolda kalmaz yada dönüş yapmaz. Tırmanışlarımızda en az 6 saat yürür , 1000 rakım yükseliriz.


Zirveye çıkarken fazla oyalanmadan güzergah üzerindeki yeni tanınan bitki, çiçek, kelebek ve diğer ilginç şeylerin yanında kendimizin bolca resimleri çekilir. Zirvede hatıra fotoğrafından sonra mümkün olduğunca doğal yiyeceklerle eğlenceli kahvaltı yapılır. Ve dönüşe geçilir. Tırmanış güzergahı karmaşık yada sık makilikse, inişin kolay olması için güzergah boya ile işaretlenir. Gezilere yaz aylarında sıcak ve zehirli hayvanlardan korunmak için nadiren çıkılır.

Şu ana kadar birden çok kere zirvesine çıkılan dağlardan bazıları; Titiapolis dağı (çok kere), Titiapolis kenti (çok kere), Boncuklu Kilisesi (çok kere), İrbi Dağı, Anamuryum Antik Kenti Dağı (çok kere), Çamlıpınar Çoban Kalesi, Melleç Dağı, Bozyazı Kara Manastır Dağı, Sini Çayı gezisi (çok doğal ve muhteşem), Gülnar İshaklar Karnaz mevkii, Yalçı Dağı (çok zor bir tırmanış yeri), Azıtepe Dağı (çok kere), Bozyazı Kozağacı Yayla Yürüyüşü, Bozyazı Softa Kalesi, Sugözü Dağı, Dragon çayı vadisi v.s. olup size de rica ediyoruz; Lütfen evinizden çıkıp, doğa ile kucaklaşınız.


Mesut Güven

(Anamur Keşif Grubu Adına)






























var reklamstore_region_id = 512191; var reklamstore_ad_type = \'all\';






var reklamstore_region_id = 494905; var reklamstore_dfp = 0;






var reklamstore_region_id = 512189; var reklamstore_frequency_type = \'hour\'; var reklamstore_times=1; var reklamstore_dfp=0; var reklamstore_postitial=1;




loading...

var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });















  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhteşem Meyvenin Adı GuavaÖnceki Haber

Muhteşem Meyvenin Adı Guava

Anamur Belediye Meclisinden Krediye Onay ÇıkmadıSonraki Haber

Anamur Belediye Meclisinden Krediye Onay...

Yorum Yazın