Anamur Kent Konseyi "Çayır Mera Islahı Projesi" Kapsamında Kaşpazarı Yaylası'na 5 Dönüm Çayır Tohumu Ekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Kent Konseyi "Çayır Mera Islahı Projesi" Kapsamında Kaşpazarı Yaylası'na 5 Dönüm Çayır Tohumu Ekti
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

Anamur Kent Konseyi tarafından yürütülen "Çayır Mera Islahı Projesi" kapsamında Kaşpazarı Yaylası'nda bulunan 5 dönümlük arazide çayır tohumu ekimi başlatıldı.

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi veren Anamur Kent Konseyi Başkanı Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğulları; "Anamur Kent Konseyi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımız, üreticilerimiz, resmi kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler ve toplantılar yaparak ilçemiz Anamur'da yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili bir fizibilite çalışması gerçekleştirdik. Buradan elde ettiğimiz veriler ve resmi kurumlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Toroslar'da yaşayan hayvancılıkla uğraşan Yörüklerimizin yaz mevsiminde mera ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Hem arazi genişliği hem de iklim özellikleri açısından en uygun bölge olduğunu tespit ettiğimiz  Kaşpazarı Yaylası'nda 5 dönümlük arazi içerisinde Çayır Mera Üretimi çalışmalarını başlattık. Tohumlarını Kent Konseyi olarak bizim temin ettiğimiz projenin arazinin işlenmesi ve koruma amaçlı çevre telinin çekilmesi işini Anamur Orman İşletme Müdürlüğümüz üstlendi. Sonbaharda tohumların ekimini yaparak 5.000 metrekarelik alanda örnek bir çayır mera kuruyoruz. Bu yıl denemesini yapacağımız bu projeyi Kaşpazarı Yaylası'nda yaşayan yörüklerimiz de gönüllü olarak koruyup takibini yapacak. Çayırın göstereceği gelişime göre önümüzdeki yıllarda binlerce dönüm arazide çobanlarımızın kullanacağı mera oluşturarak sürü hayvancılığı yapan Yörüklerimize büyük bir katkı sağlayacağız. Projemize samimiyetle destek veren Anamur Orman İşletme Müdürümüz İsmail Gübeş'e ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Anamur Kaymakamlığı, Anamur Belediye Başkanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçede bulunan resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile kent paydaşları arasında işbirlikleri yaparak kentin ekonomik, kültürel ve sosyal değerlerinin iyileştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, Anamur Kent Konseyi’nin ilçe kurum ve kuruluşları ve vatandaşların faydalanabileceği projeler üretmek amacıyla aktif olarak çalışan bir kent danışma meclisi olacağını ifade etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur’da Tefecilik Yapan Bir Şüpheli TutuklandıÖnceki Haber

Anamur’da Tefecilik Yapan Bir Şüpheli Tu...

Başkan DENİZ’den Prof.Dr. HABERAL’a Ziyaret ve KutlamaSonraki Haber

Başkan DENİZ’den Prof.Dr. HABERAL’a Ziya...

Yorum Yazın