Anamur Genel Sağlık-İş; Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler. Açlık Sınırına Terk Ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Genel Sağlık-İş; Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler. Açlık Sınırına Terk Ettiler
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Genel Sağlık-İş; Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler. Açlık Sınırına Terk Ettiler
Anamur Haber,Anamur Son Dakika,


Genel - İş Anamur Temsilciliğinden basın açıklaması.

Anamur Genel Sağlık İş sendikası, 39 branşdan oluşan tüm sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam ve emeklilik sürecekleri maaş ve özlük hakları için toplanarak bir basın açıklamasında bulundular


Anamur Devlet Hastanesi Acil Servis önünde gerçekleştirilen toplantı ya, bazı doktorlarda destek verdi. Toplantıda Genel Sağlık İş Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Deniz Şenkal, katılımcıları temsilen basın açıklaması yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE ;

Değerli basın mensupları, fedakar sağlık emekçileri ve değerli Anamur Halkı;

Günümüz ekonomik koşullarında sağlık emekçileri hakettikleri insani koşullarda yaşamaktan uzaktır. Sağlık emekçilerinin ekonomik durumu her geçen gün kötüye gitmekte, meslek itibarı her geçen gün ayaklar altına alınmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde siyasi iktidarın atamış olduğu sağlık bakanı Sayın Koca; Tüm sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili düzenleme yapılacağını söylemiş, gazete ve televizyonlarda müjde haberleriyle organize edilen tiyatro oyunu tüm Türkiye'nin gözü önünde sergilenmiştir. Sonraki açıklamalarda sadece hekimlere iyileştirme yalanı açıklanmış ve ardından dalga geçer gibi geri çekilmiştir. Bu tiyatronun amacı sağlık emekçilerini ayrıştırmak, mücadelemizi zayıflatmak, iktidar eliyle yetkilendirilmiş sendikaların üye kaybını durdurmaktır.

Genel Sağlık İş olarak bu oyunu görüyoruz. Hekiminden hemşiresine, hizmetlisinden profesörüne 39 branşta bir bütün olarak ortak özlük ve sosyal haklarımız için yılmadan mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Gece gündüz, kar kış, pandemi demeden özveri ile tüm ülkeye 24 saat sağlık hizmeti sunan tüm sağlık emekçileri onurlu bir yaşam ve emeklilik sürebilecekleri maaş talep etmektedir. Hekimlerimiz başta olmak üzere yurt dışına veya özel hastanelere gitmek zorunda bırakılmaktadır.

Sağlık çalışanlarına verilen sözler tutulmamakta. Sağlığa uzaktan bakan bir sağlık bakanının sağlık emekçilerinin özlük haklarını iyileştirici bir politika düzenlemesi mümkün değildir. Hakkın ödenmez dediler, ödemediler. Açlık sınırına terk ettiler.

Genel Sağlık İş olarak sağlık emekçilerinin özlük haklarına ilişkin kanun tekliflerimizin geri çekilmesi gibi hakka, hukuka aykırı ve vicdanları derinden yaralayan bu duruma karşı sessiz kalmayacağız.

Sağlık emekçilerinin sesini siyasi iktidar duymadan her daim sağlık emekçilerinin yanında olunmaya devam edilecektir.

Konuşmamı Ebedi Önderizim Mustafa Kemal'in şu sözleri ile noktalamak istiyorum:

Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç umudumu yitirmedim. Gün umutlu yarınlarımız için birlikte omuz omuza mücadele günüdür.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XqzqrsmVocI]







(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soner Cedit; Grand Muzlar Nasıl '' İthal Muz'' OluverdiÖnceki Haber

Soner Cedit; Grand Muzlar Nasıl '' İthal...

Mersin Büyükşehir, Halk Kart’la Yerel Esnafa Da Destek OluyorSonraki Haber

Mersin Büyükşehir, Halk Kart’la Yerel Es...

Yorum Yazın