Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği; Cumhuriyet Bayramı Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği; Cumhuriyet Bayramı Mesajı
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği; Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

Anamur Haber,Anamur Son Dakika,ADD ANAMUR ŞUBESİ,




Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj ayınladı.
Atatürkçü Düşünce Derneğinin mesajı şöyle ;

“Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığın bir kişiye, bir gruba, ya da bir sınıfa ait değil, millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır.

Cumhuriyet yönetiminin, bütün vatandaşları kanun önünde eşit sayması, devlet yönetimine katılımlarını sağlaması, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini koruması, millî birlik ve beraberliğimiz açısından da birleştirici, pekiştirici bir etki oluşturmuştur.

Bu nedenledir ki; Cumhuriyet, millî sınırlarımız içinde hiçbir ayrıcalık yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın paylaştığı, yararlandığı, korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğu bir yönetim şeklidir.

Cumhuriyet yönetimi, aynı zamanda, insan unsuruna verdiği değer, insan hak ve özgürlüklerine gösterdiği saygı nedeniyle, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı en iyi şekilde gerçekleştiren bir ortam oluşturmuştur.

Türkiye’nin çağ atlaması, milletimizin Atatürk’ün önderliğinde her türlü engeli aşarak uygar bir toplum haline gelişi, lâik ve demokratik cumhuriyet rejimi sayesinde mümkün olabilmiştir.

İşte, bize kazandırdığı bu değerler nedeniyle, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin varlığı, memleketimizin geleceği bakımından son derece önemlidir. Ve, “Türkiye’nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğu” gerçeği herkesçe kabul edilmelidir.

Gençlerimiz ve her yeni gelecek kuşak bilmelidir ki;

Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir.

Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin emeği vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk’e ve onun mücadele arkadaşlarına borçlu olduğu onurlu bir görevidir.

Cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar, Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği yolda sonsuza kadar yaşatacaklardır.

Tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir ki; Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bizim akıl yolumuz, tüm orta doğu ülkelerinin de aydınlık yüzüdür” ifadelerine yer verdi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutlu\'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı MesajıÖnceki Haber

Mutlu\'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Me...

Anamur\'da 10 Gündür Kayıp Kadın BulunduSonraki Haber

Anamur\'da 10 Gündür Kayıp Kadın Bulundu

Yorum Yazın