Anamur Aile Destek Merkezi'ndeki Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur Aile Destek Merkezi'ndeki Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Anamur'da ADEM kurslarına katılan kadınlar, mesleki eğitimlerini alıp kendi işlerini kurarak aile ekonomilerine destek oluyor.

Özcan GÜNGER / Anamur Haberleri ; Aile Destek Merkezleri (ADEM) 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunu kapsamında kadınların devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı, psikososyal, sosyokültürel mesleki ve kişisel yönden gelişmeleri ile birlikte toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren merkezlerdir. Proje ilk olarak Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yürütülmeye başlanan sonrasında ülkemizin geneline yayılan sosyal hizmet içerikli bir projedir.

            Anamur Aile Destek Merkezinde 2023  1. Döneminde İlçe Halk Eğitim merkezi desteği ile dikiş kursu, El sanatları çalışmaları, Çocuk gelişimi ve eğitimi, okuma-yazma gibi meslek edindirme kurslarının yanında İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe emniyet müdürlüğü, İş-kur gibi kurumların desteğiyle de  koruyucu-önleyici eğitimler verilmektedir.

          Kadınlar çalışmalarını sürdürürken çocuklar oyun odası çalışmalarıyla, hem okul öncesi eğitim almakta hem de kadınların çocuklarını bırakacak yeri olmaması durumundan kaynaklı bu tür çalışmalara katılamama sorunu da ortadan kalkmaktadır.

         Bunların yanında Kadınların Sosyo-kültürel açıdan topluma entegrasyonunu destekleyici seminer, kermes, fuar, gezi, piknik gibi organizasyonlara katılımları sağlanmaktadır.

        Her bir kurs dönemi 3 ay sürmektedir. Her 3 ayın sonunda düzenlenen kermeste kadınlar ürünlerini satarak gelir elde etmektedir. Kermesin sonunda meslek edindirme kurslarına ait sertifikalarnı almaktadırlar. Ayrıca kursiyerlere teşvik desteği yapılmaktadır.

           Projenin en önemli hedefi, kadının sosyo-kültürel ,  psiko-sosyal açıdan gelişmesi ve  kendi yeteneklerinin farkına varması, aynı zamanda  üretken olmasının sağlanmasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçeli’den ’Diyar Diyar Anadolu’ mesajıÖnceki Haber

Bahçeli’den ’Diyar Diyar Anadolu’ mesajı

Tartışılan 20 Milyon TL’lik Kredi, Anamur Meclisi'nde Oy Çokluğu İle Kabul EdildiSonraki Haber

Tartışılan 20 Milyon TL’lik Kredi, Anamu...

Yorum Yazın