© Anamur Manşet 2012- 2024

Ziraat Odası Başkanı Gümüş\'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Ziraat Odası Başkanı Gümüş\'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı A.Şeref GÜMÜŞ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gümüş mesajında şöyle dedi; 

Cumhuriyet: insan aklının bulabildiği en güzel idare biçimine geçiş, hep uçlardan siyaset yapan Devlet yobazları ve din yobazlarını reddediş, masum, makul, mütedeyyin mutedir insanlara sahip çıkıştır. 

Cumhuriyet: Avami islam anlayışıyla, milli reflekslerin pasivize edilişini, körleşmesini, ilim bilim ve irfanı merkeze alarak kitabı ve kurani prensiplerle reddediştir.

Cumhuriyet: kişisel bir ütopya değil, tarihten alınan derslerin eseridir. Korkak babalar tarafından terkedilen toprakların, yürekli evlatlar tarafindan geri alınışının mührüdür.

Cumhuriyet: Anadolunun kendisine mezar olacağını bile bile elleriyle siper kazarak 30 ekim 1918 günü Anadolunun işgaline zemin hazırlayan Mondros\'tan öç alıp, çarıkla basıp, bir dilim ekmek, yarım taş hoşafla karın doyurarak Can verdiğin bu kutlu topraklara yürek koyarak sahip çıkmaktır.

Cumhuriyet: Savaşta Gazi düşmüş yatalak erine, sahip çıkan, 6 çocuklu Türk çiftçisi Fatı çırpan Anaya sahip çıkıştır.

Cumhuriyet: Ödleklerin geri adım attığı, Cesur yureklerin öne çıktığı, Tarım ekonomisi ile Anadolunun inşaasının yapıldığı, O inşaaya 96 sene sonra selam durulduğu günün adıdır.

29 ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER