© Anamur Manşet 2012- 2024

Yıldız ; Gün kin kusma günü değil, çözüm yaratma günüdür

Yıldız ; Gün kin kusma günü değil, çözüm yaratma günüdür






Anamur Yaş Sebze Ve Meyve Komisyoncuları Derneği, Anamur Hal Fiyatları Coronavirüs nedeniyle maliyet fiyatının altına düşmesinin ardından çilek üreticilerinin zor durumda olduğunu bu sürecin hep birlikte aşılacağını belirtildi.

Anamur Yaş Sebze Ve Meyve Komisyoncuları Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Orhun Yıldız şöyle dedi;

ANAMUR YAŞ SEBZE VE MEYVE KOMİSYOCULARI DERNEĞİNDEN KAMUOYUNA !!!

Bilindiği üzere son günlerde dünyada ve ülkemizde meydana gelen Corona virüsü sebebi ile ülkemizde ilk vakanın açıklanmasından itibaren Türkiye genelinde sebze ve meyve fiyatlarinda hızlı bir düşüş paralel olarak Anamur da üretilen muz ve çileğin yanında patlıcan, domates ve salatalıķ fiyatları da düşüşe geçmiş ve çiftçilerimiz ve Halcilerimiz çok büyük sıkıntılar yaşamaya başlamışlardır.

Konu hakkında ilgili tüm kurumlarla günlük bilgi alışverişi yapılmış ve ürünlerimizin değeri kaybolmadan satışı konusunda çözüm yolları aranmıştır. İhracat imkanlarının kısıtlaması ve ürünün yoğun bir şekilde verime geçmesinden dolayı özellikle Anamur çileği ürün maliyeti sınırlarına kadar düşmüştür. Ürün fiyatı sadece ilçemizde düşmemiş çilek üretilen diger bölgeler Gazipaşa, Serik, Silifke ve Aydın üretim bölgelerinde de düşmüştür.


30.03.2020 Pazartesi Hallerde açıklanan resmi fiyatlar;


Anamur. : 3.50 TL

Serik. : 3.50 TL

Gazipaşa : 3.00 TL

Aydın. : 4.00 TL

Silifke. : 4.00 TL ( 5.50 TL Topraksız tarım ve karton ambalaj)

olarak fiyatlar yayınlamış ve kalitelerine göre bu fiyatların altında ve üstünde satışlar gerçeklesmiştir.

Ureticilerimizin çok iyi bildiği gibi Anamur da açiklanan fiyatin uzerine kalite değerine göre artı fiyatlar yazılmaktadır.

Devletimiz haller ve pazarlar konusunda gayretli bir şekilde çalışmakta üretimin ve tüketimin devamlılığı konusunda çok hassas ciddi çalışmalar yapmaktadır.

Bizim bu günleri sabırla ve dayanışma icinde geçirebilmek ve üreticilerimiz kaliteyi en üst seviye çıkarmak için 10 yıl önce topladığımız şale çilek kalitesini yakalamak zorunluluğumuz vardır. Komisyoncular olarak bu konuda üreticilerimiz ile bir bütün olarak her türlü çözüm konusunda fedakarlığa hazırdır.

Pazarlama yapmakta zorlandığımız şu süreçte, sebze meyve ticaretiyle hiç alakası olmayan kişilerin, popüler olmak veya cahilce egolarını tatmin etmek için, üreticiyle bu işin pazarlamasını, satışını yapanları birbirine düşürmeye yönelik çalışmaları, ilerki günlerde vicdanlarını titretecektir. Önümüzdeki süreçte belki ticaret için daha zor günler bekliyor, her geçen gün pazarlardaki alıcı sayısının azalması herkesi tedirgin etmektedir.

Birilerinin açıklamasıyla değil işini yapamayan komisyoncunun notunu üretici yıllardır kendisi vermekte tercihini kullanmaktadır.

Sorunların çözüm yeri sosyal medya değildir.

Gün kin kusma günü değil çözüm yaratma günüdür.

Derneğimize ve Hal Müdürlüğüne ulaşarak her türlü bilgiyi bizlerden alabilir önerilerinizi sunabilirsiniz.

ANAMUR HAL KOMİSYONCULARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER