© Anamur Manşet 2012- 2024

Sevgi Nar ;Çocuklar İçin Yazdı

Sevgi Nar ;Çocuklar İçin Yazdı





Anamur Belediye bünyesinde hizmet veren Danışmanlık Merkezi Uzman Klinik Psikoloğu Sevgi NAR çocuklar için yazdı.

YARI YIL TATİLİNDE NE YAPMALIYIZ ?

Karneler alındı, çocuklarımızın dört gözle beklediği tatil geldi. Peki şimdi ne yapmalıyız?

Öncelikle karnelerimiz ile ilgili konuşalım.

İyi ya da kötü karneler alındı ve okullar tatil oldu. Öncelikle şunu bilmeliyiz bu karne sadece çocuklarınızın değil aynı zamanda sizin…

Biz Danışmanlık Merkezimizde 150’ye yakın çocuğa Zeka Testi uyguladık. Çıkan sonuçlarda bir ayrıntı vardı. Çocuklarıyla birebir ilgilenen ailelerde çocuğun potansiyeli kadar bilgili olduğu, daha az ilgili olan ailelerde ise çocuğun potansiyelinin altında bilgiye sahip olduğu. Yani ailelerin tutum ve davranışları, çocuk ile kurulan iletişim ve ilişkilerin niteliği de okul başarısını etkilemektedir.

Bazen sorunlar organik sebepli olabiliyor. Eğer çocuğunuzun karnesi çok kötü gelmiş ise Dikkat Eksikliği, Özel Öğrenme Güçlüğü veya Duygusal Problemlerden kaynaklı olabilir. Ayrıca bazı üstün zekalı çocuklar ayrıntıya takıldıkları ve okulda sıkıldıkları için başarısız olabiliyorlar. Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezimizden randevu alın ve bir an önce sorunu bulup çözüm yollarına gidelim.

Kötü gelen karnelerde çocuğa kızmak yerine beraber oturun ve nasıl düzeltebiliriz diye plan yapın. Asla ceza vermeyin. Suçlayıcı ve yargılayıcı cümlelerden kaçının.Sakın ola çocuğunuzu kıyaslama yaparak strese, kaygıya, öz güven düşüklüğüne, güvensizliğe sürüklemeyin. Bu tür davranış; çocuğu anne babadan uzaklaştırır ve benlik saygısını düşürür.

İyi gelen karnelerde ise çocuğunuza abartılı hediyeler almayın, aşırı tepki göstermeyin. Bu davranışlar karnenin ondan daha değerli olduğu duygusu yaratabilir ve ilerde oluşabilecek kaygıların kapısını aralamış olursunuz.

Karneleri değerlendirirken önce başarısızlığı değil, başarıyı değerlendirin. Ve unutmayın; Öğrencinin okul notları akademik başarısızlığı gösterse de başka alanlarda başarılı olmasına engel değildir.


Tatilde ne yapmalı?

Çocuklarınız bırakın oynasınlar, tatillerini tatil gibi yaşasınlar. Sokağa çıksınlar, spor yapsınlar, enstrümanla ilgilensinler, hayvanat bahçesine gitsinler, bırakın doya doya tatil yapsınlar.

Kesinlikle kitap okuyup, belgesel izleyebilirsiniz. Çeşitli gelişimsel oyunlar var. Bize danışarak bunlardan temin edebilirsiniz. Nerede eksiklik olduğunu düşünüyorsanız (Dikkat, ince motor vs.) bu alanda oyunlar alıp evde hem eğlenceli hem eğitici zaman geçirebilirsiniz. Ve en önemlisi; hazır bol vaktiniz varken çocuğunuzla oyun oynayın ve mümkünse dokunarak oynayın, tabiri caizse boğuşarak oynayın. Bol Bol sarılın ve ona sevdiğinizi söyleyin. Çocuğunuzun en çok size, sevginize ve ilginize ihtiyacı vardır.

Anamur Belediyemizin çocuklar için farklı dallarda spor kursları ve müzik kursları var buralara götürürseniz tatilini kaliteli değerlendirmiş ve sonrası için zemin oluşturmuş, hem de sosyalleşmesini ve tabletlere bağımlı hale gelmemesini sağlamış olursunuz.

Anamur’a yeniden kazandırılan Köşekbükü Mağarası’nda temiz havada kültür ve bilgi dolu ailenizle iletişiminizin güçleneceği bir gezi yapabilirsiniz.

Hava çok soğuk derseniz sinemaya gidin, kafeye gidin, aile büyüklerinizi ziyarete gidin.Ama çıkın masa başından kalkın.

Ve ‘’hayvan sevmeyen, insan sevemez’’ sözüne katılan birisi olarak Tekmen’deki Hayvan Barınağı ziyaretini tavsiye ediyorum. Çocuklarınızı hayvanla temas ettirmekten kaçınmayın. Hayvan sevgisi olan bir çocuk doğayı da sever. Mamalarınızı alın ve barınağa gidin hayvanları sevin, besleyin.

Doğaya gidin dışarı çıkın, yaylasıyla, deniziyle, mağarasıyla, sosyal tesisleriyle, köyleriyle, sahiliyle Cennet Anamur’un gezmedik görmedik yerini bırakmayın.

Hadi bilgisayarların başından kalkın, ailenizle evde oturmak yerine çıkın ve gezin. Tatilin tadını çıkarın. Herkese iyi tatiller.

Sevgi NAR            
Uzman Klinik Psikolog 











loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });













İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER