© Anamur Manşet 2012- 2024

Özel Eğitim Sınıfları Çocuklarına Muhteşem Gezi

Özel Eğitim Sınıfları Çocuklarına Muhteşem Gezi



Anamur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfları Öğrencileri için düzenlenen Aydıncık Aynalı Göl gezisi muhteşemdi.

8 Mart 2017 tarihinde sabah saat 8’de başlayan gezinin güzel geçeceği, otobüste başlayan eğlencelerden, danslardan belliydi. Güne Aydıncık da bir restaurantta kahvaltı yapılmasıyla başlandı. Kahvaltı da anlamıştım öğretmenlerin öğrencilere yoğun ilgisini. Her üç öğrenciye bir öğretmen bakmaktaydı. Onların varsa ilaçları, perhizleri, özel durumları, yakından ilgilenilmekte idi.

Kahvaltı sonrası rota Aynalı Göle çevrildi. Müdür muavini Songül Öğretmenime; ‘’Hoca hanım ben daha evvel O mağaraya gittim. Çocuklar o farklı nemli ortamdan etkilenmez mi? O kadar çok basamağı inip çıkabilirler mi? Yanlarında hiçbir veli yok, ya biri kayar düşerse?’’ Diye soruları çoğaltınca, ‘’O çocuklar ve aileleri öğretmenlerimize güvenirler. Öğretmenlerimizin ilgilerini bilirler. Biz bu çocuklarımızla daha evvelde İstanbul da yapılan Dünya Engelli Çocuklar Şenliğine katıldık. Yine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Dağıstan’ın da katıldığı Antalya Expo’ya, Kar Dünyasına, Akvaryuma gezmeye gittik. Şehir içinde gezmediğimiz turistik bölge, piknik alanı, yayla turları kalmadı. Önümüzdeki günler için de Kapadokya ve Çanakkale’ye gezi planlarımız var.’’ Deyince çocuklarımız, kendim ve aileleri adına çok mutlu oldum. Özel Çocuklarımız sosyal hayatın içindelerdi. Yaşama iyi hazırlanıyorlardı. Bu esnada aileleri hem bir nefes alıyorlar, hem de çocuklarının geleceğe hazırlanmasından mutlu oluyorlardı.

Mağarayı gezerken tüm endişelerimden arındım. Hem çocuklarımız becerikliydi. Hem de öğretmenleri çok ilgililerdi. Sağlıklı insanların bile gezmekte zorlandığı mağarayı, öğretmenlerimizin yoğun ilgileri ile sorunsuz tamamladık.

Acıkmıştık. Aydıncık Tabiat Parkında yine öğretmenlerimizin kendi elleri ile yapıp ikram ettikleri kavurmayı, pasta, börekleri yiyip, demledikleri çayı içtik. İp atladık, top oynadık, koştuk, eğlendik. Pikniğimizi yaptık.

Müdür yardımcımız Songül hocamla, Ayşe Öğretmenimizden özel çocuklarımız için planladıkları projeleri dinledim, mest oldum. ‘’Okulumuzda çocuklarımız için Doğal yaşam üniteleri oluşturacağız. Küçük bir sera yapacak, mutfak açacağız. Seralarda üretimler yapacaklar, mutfakta börekler açacaklar. Çamaşır, bulaşık makinesini çalıştırır, ütüsünü kendi yapar hale gelecekler, inşallah. İleride bu çocuklarımız kendi kendilerine yeter hale gelecekler, hatta bazı kolay meslek sahibi bile olacaklar’’ dediler. 



Gördüğüm, duyduğum güzellikler karşısında iyi ki bu geziye katılmışım dedim. Çocuklarımızın bu güzel eğitim ortamını sağlayan okul müdürümüz İsa Çelebi’ye, müdür yardımcımız Songül Sağlam’a, özveriyle eğitimlerini veren öğretmenlerimiz; Ayşe Şakacı, Nihat Ersoy, Himmet Limon, Medine Tuğrul, Sümeyye Dağıstan İşler, Halide Rışvan,Hakan Baz, Fadime Limon’a ve her türlü desteği esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ile özveriyle ulaşım imkanı sağlayan Aziz Özen’e şahsım ve çocuklarımızın aileleri adına teşekkürler ediyoruz.


.


.
Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=105303;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.105303.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();

(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});
(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); }); loading...var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER