© Anamur Manşet 2012- 2024

Mesut Güven Yurtsuz Kalmadan Birbirimizi Anlayalım

Mesut Güven Yurtsuz Kalmadan Birbirimizi Anlayalım



Yurtsuz kalmadan birbirimizi anlayalım.

Ülkemizde çöp toplayarak hayatını kazanmaya çalışan bir Suriyelinin bir TV kanalında yaptığı tespit, izleyenleri çok etkilemiş olmalı. Zira benim beynime çivi çakılmış gibi oldu. Hep resmin santimetrekarelik küçücük parçasını görerek yorumluyor, tartışıyoruz. Oysa tamamını görebilsek daha akılcı davranacağız.


Suriyeli; ‘’çöplükte birleştik’’ diyordu.

Konuşmasında; ‘’Biz Suriye’de Şii’si, Sünni’si, Hıristiyan’ı, Kürdü, Arap’ı, birbirimize önyargılı yaklaşıyorduk. Birbirimizi beğenmiyor, sosyal medyada birbirimize ateş püskürüyorduk. Küfürleşiyor, kindarlaşıyor, birbirimizden uzaklaşıyorduk. Herkes çokbilmiş, en ahlaklı, en dindar, en namusluydu.

Şimdi durum değişti. Yurdumuzdan olduk. Türkiye’ye sığındık. Gaziantep çöplüklerinde birleştik. Çöp toplarken, çöpü paylaşırken artık kimse kimseyle tartışmıyor, kavgada etmiyoruz. Yurdumuzu kaybedip çöplüğe düşünce birleşmeyi öğrendik. Bilmem anlatabildim mi ?’’ diyordu.

Suriyeli konuşmasıyla; Bizlere, Türk Halkına mesaj verir gibiydi. Ben mesajı aldım ve çok etkilendim. Zira biz de hızla ayrışıyor, tartışıyor, bir birimizi beğenmiyor, kavgaya hazır gibiyiz. Emperyalist güçlerin daha evvel ki ayrıştırma çabalarını hatırlayınca daha da ürperdim. Daha evvel de suni sağcı-solcu, alevi-sünni kavgaları ile bir-birimizi öldürmemiş miydik.

Ne oldu da biz bu hale geldik. Kim bu nefret dilini körükledi. Neden ayrışıp, bir birimizi boğazlayacak hale geldik. Biz de daha önce Libya’da, Irak’ta, Suriye’de olduğu gibi Emperyalistlerin oyununa gelip ayrışırsak aynı duruma düşmeyecek miyiz? Aynı duruma düştüğümüzde biz nereye gideriz? Kim bizi besler? İnanın hiç kimse bizi kabul etmez.

Ne olur, öncelikle bizi yöneten sorumluluk sahibi iktidar mensupları, diğer tüm siyasiler ve bizler; kendi aramızda, sosyal medyada dilimizi yumuşatalım. Demokrasinin, hoşgörünün anlamını ve önemini kavrayalım. Memleketimizin, Özgürlüğümüzün değerini anlayıp, Yurtsuz kalabileceğimizi idrak edelim. Oyuna gelmeyelim.


Araştırmacı Yazar ; Mesut GÜVEN


. Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC105303\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=105303;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.105303.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})(); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973}); (function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); }); loading... var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER