© Anamur Manşet 2012- 2024

Mersin’de son on yılda 32 bin beş yüz işyeri kapandı

Mersin’de son on yılda 32 bin beş yüz işyeri kapandı


Mersin’de son on yılda 32 bin beş yüz işyerinin kapandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yanlış yer ve meslek seçiminden, işin iyi bilinmemesi ya da işyerine hakim olamamaktan kaynaklı olarak Mersin’de son on yılda 32 bin beş yüz işyerinin kapandığını söyledi.

Küçük bir işyeri açmanın maliyetinin ortalama 80-100 bin lira arasında değiştiğini kaydeden Başkan Dinçer, bu durumun on yılda 2,5 milyar liralık milli servetin çöpe gitmesi anlamı taşıdığını kaydetti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Mersin Valiliği koordinasyonunda “Mobilyada İstihdam, Üretimde Teknoloji “ konu başlığı altında yürütülen SODES Projesi sertifika dağıtım töreni Mersin Öğretmenevi Tarsus Salonunda gerçekleştirildi. Sertifika dağıtım törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Hasan Basri Uçar, Mersin Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Yenişehir Başkanvekili Murat Takuçoğlu, Büyükşehiri temsilen Muhitten Ertaş ile, Birlik bünyesinde kurulu bulunan meslek odalarının başkanları ve kursiyerler katılım gösterdi.

Sertifika dağıtım törenin açılış konuşmasına yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek başladığı konuşmasında ilimizdeki en önemli sorunun işsizlik olduğuna vurgu yaparak, işsizliğin çözümüne yönelik mesleksiz kişilere meslek edindirme ve istihdama kazandırılması adına bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu bağlamda dönemin Kalkınma Bakanlığı finansmanında Mersin Valiliği koordinasyonunda “Mobilyada İstihdam, Üretimde Teknoloji “ konu başlığı altında yürütülen SODES projesini hayata geçirdiklerini ve bir yıl süren proje sonunda 60 kursiyerden 48’inin kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığı bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, “ Burada amaç Bakanlığımızın finansmanında Valiliğimiz koordinasyonunda istihdama çözüm odaklı çok daha büyük projeleri birlikte hayata geçirebilmek ve teknolojiyi esnafımızla buluşturmak. Gönlümüzden geçen tüm meslek dallarında esnafımızın ulaşamadığı, erişemediği teknolojiyi onların hizmetine sunmak. İnşallah önümüzdeki süreçte bu hedeflerimize ulaşırız” dedi. var googletag = googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || [];


kaynak:tarsusakdeniz.com
var rid=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad\').id= rid; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_1\', [\'fluid\'], rid); }); var rid2=\"mxd-\"+parseInt(Math.random()*9e5); document.getElementById(\'ad2\').id= rid2; googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(\'/36854237/web_anamurmanset.com_similars_native_2\', [\'fluid\'], rid2); }); (function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});
loading... (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : \"632512\", domain : \"n.ads1-adnow.com\" });

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER