© Anamur Manşet 2012- 2024

Mersin\'de Aşı Tutarsa Çilolata Meyvesi Yetişecek

Mersin\'de Aşı Tutarsa Çilolata Meyvesi Yetişecek


Mersin\'de Aşı Tutarsa Çilolata Meyvesi Yetişecek



Mersin’de alternatif tarım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.


Gündem33\'ün haberine göre, deneme amaçlı olarak Silifke\'ye bağlı Ulugöz mahallesinde ‘çikolata meyvesi’ aşısı yapıldı.

Tarımsal üretim çalışmalarında alternatif ürünlerin denendiği Mersin’de yeni bir çalışmaya daha imza atıldı. Literatürde ‘Black Sopote’ adıyla bilinen çikolata meyvesinin deneme amaçlı olarak aşısı yapıldı. Silifke’nin Ulugöz mahallesindeki aşılama çalışması sonrası Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; ‘’Deneme amaçlı Black Sopote(çikolata meyvesi) aşısı yapılmıştır. Black sopote meyvesinin Türkçe ismi çikolata meyvesidir. Meyvenin içi siyah ve çikolata rengindedir.


Çikolata gibi ekmeğe sürülerek ya da kaşıkla tüketilebilen meyve, A ve C vitamini bakımından zengin olup yüksek miktarda kalsiyum içermektedir. Şekerden korunmak isteyen çikolata severler bu meyveyi rahatlıkla tüketebilirler’’ ifadeleri kullanıldı.




(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER