© Anamur Manşet 2012- 2024

Mersin Turizm Cenneti Olur Mu ?

Mersin Turizm Cenneti Olur Mu ?


Mersin Turizm Cenneti Olur Mu ?

Türkiye’nin en güzel sahil şeritlerinden birine sahip olmasına rağmen, Mersin; tüm Türkiye tarafından çok bilinmeyen, Türkiye’de deniz tatiline gitmek isteyenler tarafından ilk başta değerlendirilmeyen bir konumda ne yazık ki. Ülkemizde Antalya ve Muğla başta olmak üzere Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale gibi deniz turizminin çok canlı olduğu iller ve bu illerin ilçeleri düşünüldüğünde Mersin şehrimiz; Adana, Kayseri, Karaman, Konya, Niğde, Osmaniye, Hatay illerinden ve Güneydoğu Anadolu bölgesi şehirlerinden gelen yazlıkçı turist akınına uğrasa da, asıl para harcayan İstanbul, Ankara ve İzmirli yani büyük şehirlerde yaşayan kentli nüfusa göre geride kalıyor.

Mersin’in turizm gelirini ve potansiyeli canlandırmak için yapılmakta olan yeni havalimanı olsa da, aslında Adana uçak bileti alarak; Şakirpaşa havalimanına inen yolcular Mersin il merkezine sadece bir saatte, deniz ve Mersin sahil şeridi hattına ise bir saat on dakikada ulaşabiliyorlar. Ancak ne yazık ki bu fırsatı tanımak için ucuz uçak bileti kampanyaları sunulsa da, insanın aklına Mersin şehrini getirmek için yapılması gereken çok daha fazlası.

Türkiye’e deniz tatili alışkanlıkları sıralandığında insanların sıcak güneş altında, temiz bir kumsalda, lüks hizmet alarak dinlenme alışkanlığına yönelik talebi görülüyor. Oysa ki Mersin sahilleri; Kızkalesi, Susanoğlu, Kapızlı, Taşucu ve ilçemiz Anamur bölgeleri başta olmak üzere bu talebe en iyi doğal şartları sunarak hizmet verebiliyor; lakin bizim kentimizde eksik olansa lüks otelcilik ve lüks hizmet anlayışı.

Mersin’in en kötü kumsalı dahi Antalya’nın, Muğla’nın ilçelerinden kalite olarak kat be kat üstünken, turizm anlayışı ve otelcilik hizmetlerimiz ne yazık ki çok geride. Daha beş yıldızlı otel ve tesis sayısı dahi çok gerilerde olan Mersin’de; turizm gelirlerinin ancak gündelikçilerin ve yazlıkçıların harcadığı bütçe ile paralel olmasında; vakti zamanında yapılan yatırımlardaki hataların da payı elbette büyük. Bu konuda en öncü belde ise ilçemiz Anamur. Anamur adeta Mersin’de turizmin manşetini atıyor.

Şüphesiz ki günümüzde Mersin havalimanı inşa edilene kadar çok uygun fiyatlı uçak bileti satışları sadece Adana üzerinden yapılabilmekte ve bunun için Adana’ya uçan bir yolcu; Mersin’e ulaşım için belirli bir miktar bütçeyi ekstra gözden çıkartmak zorunluğunda. Örneğin 90 TL’ye Adana Trabzon uçak bileti alan bir yolcu, bu paranın üzerine 40 TL daha ödeyerek ancak Susanoğlu’na gelebilmekte. Haydi bu tutarı makul saydı diyelim, üzerine burada alacağı otel kalitesinin yerine; aynı uçak bileti fiyatıyla kendini Alanya, Bodrum, Marmaris sahillerine atmayı tercih edebiliyor ve bu anlayışla karşılanıyor. Mersin’in turizm potansiyelini değerlendirebilmesi için hava limanından önce lüks ve kaliteli konaklama ve eğlence tesislerine kavuşması şart. İyi bir seçenek olarak da Adana havalimanı araç kiralama fırsatlarından yararlanırsa, burada nispeten daha rahat bir tatil imkanına kavuşsa da, bir de rent a car bedeli ekleniyor.

Mersin’in turizm cenneti olması için önünde bulunan en büyük avantaj doğa zenginlikleri ve tarihi mirası iken, en büyük dezavantajları ise; bilinçsiz yerel halk, yetersiz alt yapı, yetersiz tesis işletmeleri ve mevcut birikmiş yerli turist potansiyeli ile israf edilen kapasitesi olarak öne çıkıyor. Mersin’in ve Anamur’un zengin potansiyelini geliştirebilmek için bireysel girişimler kadar, belediyeler ve devlet desteği ile topyekün bir turizm bilinçlenmesi şart olmakla beraber; bu nasıl yapılır, kim yapar, ne zaman olur; tam bir muaamma.



loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();






Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b=\'body\',ce=\'createElement\',ac=\'appendChild\',st=\'style\',ds=\'display\',n=\'none\',gi=\'getElementById\'; var i=d[ce](\'iframe\');i[st][ds]=n;d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(\"\");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](\"M230348ScriptRootC123131\");}var dv=iw[ce](\'div\');dv.id=\"MG_ID\";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=123131;c[ac](dv); var s=iw[ce](\'script\');s.async=\'async\';s.defer=\'defer\';s.charset=\'utf-8\';s.src=\"//jsc.mgid.com/a/n/anamurmanset.com.123131.js?t=\"+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();








(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14305\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content\", id: 14305, tid: 18780 }); });












İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER