© Anamur Manşet 2012- 2024

Mehmet Türeye Anamurun Patentli Şalgamı İkram Edildi

Mehmet Türeye Anamurun Patentli Şalgamı İkram Edildi


Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Anamurda ürettilen doğal şalgam suyunun patentini alındı.

Türkiye de ilk Doğal şalgam suyu patentini alarak marka haline gelen Zeynel Şalgamlarını sabi Zeynel Abidin Kar\'nın oğlu Ahmet KARA , Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret ederek markalarını tanıtarak ikramda bulundu.

Ahmet Kara ; \'\' Türkiye de ilk keçiboynuzlu şalgam suyunu ve atom ( kabuk tarçın & taze zencefilli) şalgam suyunu ürettik. Hiçbir koruyucu madde kullanmadan raf ömrünün bir yıl olmasını sağladık. Patentimizdeki en önemli nokta burada. Hem doğal lezzet hem de koruyucusuz uzun raf ömrü olmasıdır.” Dedi. Keçiboynuzlu şalgam suyunda keçiboynuzunu kaynatmadan, yani etken maddelerini öldürmeden mayalama yöntemiyle bu sonuca ulaştıklarını kaydeden Ahmet Kara ayrıca, atom şalgam suyunda taze zencefil ve kabuk tarçını da kaynatmadan mayalama yöntemiyle şalgam suyu ile buluşturduklarını söyledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Türe de Zeynel Kara’nın 30 yıllık mücadelesini kendisinin de yakından takip ettiğini ve bu konuda gösterdiği başarının takdire değer olduğunu söyledi.








İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER