© Anamur Manşet 2012- 2024

İzmir’de Konut Yatırım Geri Dönüş Süresi 19 Yıl

İzmir’de Konut Yatırım Geri Dönüş Süresi 19 Yıl


İzmir’de konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl

İzmir, 4 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla dikkat çeken İzmir, gayrimenkul sektörü için önemli bir yere sahip illerin başında geliyor.

Yeni projelerin artış gösterdiği İzmir şehri, yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Kentsel dönüşümün devam ettiği yerler ise şöyle; Aktepe- Emrez Mahallesi, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Güzeltepe,Örnekköy ve Uzundere. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında İzmirlilere sağlıklı yaşam alanı kazandırmayı hedefliyor.

İzmir konut fiyatartışıyla dikkat çekiyor !

Konut piyasasının yıldızı parlayan şehirlerden İzmir, büyükşehirlerin dışında Anadolu şehirlerinden de hızla göç alıyor. Göç alması, yeni projelerin artması ve sahil bandında yer alan bir şehir olması İzmir’de konut fiyat artışının başlıca nedenleri arasında sıralanabilir. Gayrimenkul yatırımın yanı sıra İzmir’de arsa-arazi yatırımı yapılan başlıca ilçeler arasında Urla, Karaburun, Çeşme, Güzelbahçe Kemalpaşa, Menemen, Seferihisar ve Torbalı geliyor. Ayrıca kentsel dönüşümün etkisiyle Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka konut yatırımında öne çıkan bölgelerden.

İzmir satılık daire fiyatları ne kadar ?

İzmir satılık evfiyatları gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için en önemli konuların başında yer alıyor. Peki, İzmir satılık daire fiyatları ne kadar? İzmir’de satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? İşte İzmir konut piyasasına dair merak edilenler! Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre,İzmir satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.25 artış gösterdi. İzmir satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için; minimum 200 bin 358 TL, maksimum 333 bin 900 TL arasında değişiyor.

İzmir kiralık daire fiyatları

İzmir şehrinde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı, 885 TL ile 1.475 TL arasında gösteriliyor. İzmir’de ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 671 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor.

Buca ve Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar ?

İzmir’in Buca ve Bornova ilçeleri üniversite öğrencilerin yoğun olduğu yerlerden. Bu da kiralık daire arayışlarının artmasına neden oluyor. Buca’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı 872 TL-1.453 TL arasında iken, Bornova ilçesinde 952 TL ile 1.586 TL aralığında belirtiliyor.

İzmir konut projeleri

İzmir şehrinde markalı konut projeleri artıyor. Konut projelerinde açık-kapalı yüzme havuzu, voleybol sahası ve çocuk oyun parkları gibi sosyal donatılara yer verilmesi konut sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Siz de Ege’nin incisi İzmir’de ev sahibi olmak isteyenlerdenseniz,tüm İzmir satılık daireler için tıklayın












loading...
var SC_CId = \"136521\",SC_Domain=\"n.ads1-adnow.com\";SC_Start_136521=(new Date).getTime();





(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = ((\"https:\" === p.location.protocol) ? \"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/\" : \"http://\") + \"s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-14310\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_mobile_content\", id: 14310, tid: 18790 }); });





(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'ENGAGEYA_WIDGET_88973\',pubid:165553,webid:129518,wid:88973});




(function (p, e, r, m, a, t, o) { p[r] = p[r] || function () {(p[r].q = p[r].q || []).push(arguments)}; m = e.createElement(\"script\"), a = e.getElementsByTagName(\"script\")[0]; m.async = 1; m.src = \"//s3.permato.com/js/widget.js\"; a.parentNode.insertBefore(m, a) })(window, document, \"getWidget\"); getWidget(function () { addWidget({ con: \"permatoWidget-16370\", tag : \"anamurmanset.com_1x1_desktop_content_2\", id: 16370, tid: 24640 }); });
















İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER