© Anamur Manşet 2012- 2024

Gururumuz "TCG ANAMUR"

Gururumuz "TCG ANAMUR"



Düzenli NATO tatbikatlarına katılan ilçemizin ismini taşıyan en gelişmiş mayın avlama savaş gemisi olan TCG ANAMUR (M-269) denizlerimizde dosta güven düşmana korku veriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine ilk olarak 2005 yılında giren ve yaklaşık maliyeti 120 milyon Euro olan dünyanın en gelişmiş mayın avlama gemilerinden TCG ANAMUR (M-269) , birçok savaş gemisinden farklı bir gemi olarak biliniyor.NATO\'nun en etkin mayın gemi olan TCG ANAMUR (M-269) daha önce 2014 yılında Anamur iskele açıklarında demirleyerek Anamur Halkının ziyaretine açılmıştı.

Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye’nin ulusal hak ve menfaatlerinin olduğu tüm denizlerde TCG ANAMUR (M-269) ismini taşıyan en etkin mayın gemisinde Türk bayrağını dalgalandırıyor olması Anamur ilçesi için gurur tablosu .

AVLAMADA GURUR \'TGC ANAMUR\' ÖZELLİKLERİ
\"Avlamada Gurur\" parolasıyla görev yapan TCG Anamur\'da, düzenli olarak yapılan eğitimlerin arasında Mayın Avlama Harekatı da yer alıyor.TCG Anamur, birçok savaş gemisinden farklı olarak paralel hareket edebiliyor ve etrafında 360 derece dönebiliyor. Söz konusu özellikleri mayın arama görevleri sırasında etkin olarak kullanılan gemide, mayın harbi savaş harekat merkezinden yönetiliyor. Mayın harbi subayı, sonar ve harekat astsubaylarının bulunduğu merkezde, dökülen mayınlar ilk olarak sonar ekranından tespit ediliyor. Sonarlar tarafından mayın olabileceği değerlendirilen temaslar insansız sualtı cihazı veya mayın harbi dalgıçlarınca teşhis ediliyor. Teşhisin gerçekleşmesinin ardından da mayınlar hava ve deniz şartlarına göre yine cihaz veya dalgıç tarafından imha ediliyor. Mayın harbi sırasında geminin planlanan izler üzerinde hassasiyetle seyir icra etmesi ayrı bir önem taşıyor. Bunu sağlamak için de GPS\'ten mevki alarak gemiyi otomatik olarak konumlandırabilmek ve belirlenen rota üzerinde seyredebilme imkanı bulunan dinamik otopilot sistemi bulunuyor.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER