© Anamur Manşet 2012- 2024

Gümüş ; Çiftçilerimizin Enerjisa İle Olan Sorunları Bir Türlü Bitmiyor

Gümüş ; Çiftçilerimizin Enerjisa İle Olan Sorunları Bir Türlü Bitmiyor


Anamur Ziraat Odası Başkanlığından Tarımsal sulama abonelikleri ile ilgili çiftçilerin yaşadığı sorunlar ile ilğili bir açıklamada bulunuldu.

Açıklama aynen şöyle ;

ÇİFTCİLERİMİZİN ENERJİSA İLE OLAN SORUNLARI BİR TÜRLÜ BİTMİYOR


Tarımsal sulama abonelikleri ile ilgili çiftcimizin sorunları var, aşamıyoruz.Konuyu bölge millet vekillerimize ve siyasi parti ilçe başkanlarımıza tek tek bildirdik ve izah ettik. Konunun biran önce acilen cözüme kavuşması lazım. Üreticilerimize köstek değil destek olunması lazım. Sayın Cumhurbaskanimiz ve bakanimiz sürekli milli tarım politikası diyor. Türk tarımını sonuna kadar destekliyoruz diyor. ama ne yazıkki üretim yapmak isteyen ciftcilerimiz birileri tarafından engelleniyor. Sesimizin duyulmasini istiyoruz. Yasanan sikintilar cozulmez ise çözüm bulabilme adına konuyu Bakanlıklarımıza ve sayın Cumhurbaşkanimiza kadar taşıyacağız. Çiftçilerimiz üretim yapmak istiyor. Birileri gereksiz sebeblerle üretimi engelliyor. Üretim bir milletin Özgürlüdür,Bagımsızlığıdır. Hiç kimsenin üretime engel olmaya hakkı yoktur.

1- Kiralama yötemi ile tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizden her parsel değişiminde yeni abone istiyorlar, buda çiftçilerimiz için çok zahmetli ve masraflı oluyor. Her yıl farklı parselde üretim yapmak isteyen çiftcilerimizden yeni abonelik isteniyor.halbuki çiftçimiz tarımsal sulama abonesi yaptırıyor .tarımsal sulama abonesi yapıldıktan sonra nerde faaliyet gösterirse göstersin aynı aboneyi kullanma hakkına sahip olmalı.


2- kiralanan araziye abonelik yapılabilmesi için hisedarların en az %51inden noterden muafakatame almak zorundasınız diyorlar, ve abone yapmıyorlar, ilçemizde araziler çok varisli bunun için üretim engelleniyor. Varislerin birkısmı yurtdışında, bir kısmı ölmüş, varisleri toparlamak cok zor. toplansa bile notere bunca masrafı ödemek ciftcimize revamı görülüyor sözleşme yapılacaksa muhatabı olan çiftcimizle yapılsın muhatabı olmayan hissedarlar niye zorlanıyor anlamakta güçlük çekiyoruz .

3- Tarımsal faaliyet göstereceğimiz arazi şayet enerjisa nın hatından 150-200 metre uzakta ise yine abone yapmıyorlar, çiftçimiz direkleri ve teli biz çekelim diyor kabul etmiyorlar, yatırım projesine alınız diyoruz tarımsal sulama aboneliklerine yatırım yapmıyoruz diyorlar.

Enerjisa nın fatura bedellerinden üretici alabildiğine tedirgin ve endieşeli birde bu şekilde zorlama olunca adeta tarımsal faliyette bulunmayın noktasına gelindi.Ciftcilerimiz çaresiz ve zor durumda bütün bu olumsuzlukların faturası ise Türk tarımına ve çiftcilerimize kesiliyor.
Sesimizi duyan kim varsa tüm yetkililerden konunun çözümü için yardım bekliyoruz.Üretim yapmak için yağmur demeden, kar demeden, çamur demeden sıcak demeden, soğuk demeden bütün zor şartlara rağmen üretime devam eden çiftçimize yadım etmek her yetkilinin görevi olduyuna inanıyoruz.
(function(E,n,G,A,g,Y,a){E[\'EngageyaObject\']=g;E[g]=E[g]||function(){ (E[g].q=E[g].q||[]).push(arguments)},E[g].l=1*new Date();Y=n.createElement(G), a=n.getElementsByTagName(G)[0];Y.async=1;Y.src=A;a.parentNode.insertBefore(Y,a)})(window,document,\'script\',\'//widget.engageya.com/engageya_loader.js\',\'__engWidget\'); __engWidget(\'createWidget\',{wwei:\'VIDYOME_WIDGET_123873\',pubid:188378,webid:184927,wid:122002,subid:\'http://www.anamurmanset.com/\'});

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER